Handläggare till 73:e Transportflygskvadron

Om tjänsten

HANDLÄGGARE TILL TRANSPORTFLYGSKVADRONEN

 

73:e Transportflygskvadronens uppgift är att tillhandahålla taktisk transportflygförmåga med TP84

(C-130 Hercules) till övriga Försvarsmakten. Skvadronen löser sin huvuduppgift över tiden och året runt och är en efterfrågad resurs med uppdrag nationellt som internationellt.

 

Är du intresserad av att samordna uppdragen som transportflygskvadronen löser? Tillsammans med andra sektioner skvadronen kommer du att vara personen med den stora övergripande blicken på verksamheten skvadronen ska genomföra. Du är kontaktyta gentemot utvalda kunder och kommer vara inblandad i alla uppdrag och en stor roll i planeringen av skvadronens operativa verksamhet.

 

I rollen ingår du i funktionen MSE – Mission Support Element, som arbetar med att stödja i inkomna uppdrag men också i planeringen och genomförandet av uppdragen.Funktionen innehar kompetens inom verksamhetsplanering, resursallokering, mission support, underrättelse och telekrig.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Handlägga och planera flygverksamheten på transportflygskvadronen.

 

Kvalifikationer

God färdighet att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.
B-körkort för manuell växellåda
Svenskt medborgarskap
Vana att jobba i med olika tekniska stödsystem t.ex. officepaket

 

Meriterande

Goda kunskaper om flygoperativ verksamhet

 

Personliga egenskaper
Du bör vara en person som är strukturerad och lösningsorienterad. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp samt förmåga att ta egna initiativ. Du har lätt att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter, ibland med begränsade ingångsvärden. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer. Du har förståelse och intresse för flygvapnets insats- och beredskapsuppgifter samt betydelsen av det våra plattformar levererar inom ramen för territoriell integritet. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid 100%
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning, och övning i krigsorganisationen

 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Mission Support Element:

Löjtnant Jannie Weyhing, 0701484477, jannie.weyhing@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast 2023-04-23 

 

Fackliga företrädare
OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400
OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 mars 2023
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-04-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan