MUST söker senior verksamhetsledare inom området strategisk digital utveckling

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som verksamhetsledare inom det digitala området leder du Musts strategiska utveckling utifrån vår digitala strategi. Du har verksamhetsövergripande ansvar för att förflytta Musts förmåga i riktning mot de strategiska målen för digitalisering. Uppdraget innebär ansvar för att etablera organisation, styrmodeller och verksamhetsprocesser inom ansvarsområdet. Du rapporterar till Must CIO.

Vem är du?
Som person är du utvecklingsorienterad och har förståelse för hur människa, dator och organisation samspelar för att verksamheter ska lyckas i sin digitala omställning. Du har förståelse för hur digital teknik kombinerat med nya arbetssätt, ger en verksamhet möjlighet att både skapa nya och större värden och bli med effektiv. Du har förmåga att arbeta långsiktigt och hantera uppkomna behov på kortare sikt. Du trivs med ansvar och arbetar strukturerat utifrån etablerad praxis inom ditt fält. Du har ett eget driv och ett genuint intresse för den digitala omställningen av samhället.

Du har god förmåga att bygga både förtroende och personliga nätverk. Du är duktig på att kommunicera på ett pedagogisk och tydligt sätt som ger kollegor förutsättningar att förstå och vilja vara med på resan från nuläge till nyläge. Du trivs med att samarbeta och är en god lyssnare i dialogen med andra. Du är prestigelös som person och med personlig mognad, pålitlighet och hög integritet skapar du förtroende för ditt arbete. Ett verifierat och stabilt säkerhetsmedvetande karaktäriserar dig som person.

Kvalifikationer
Vi ställer som krav att du uppfyller följande kriterier 

 • Akademisk examen med en inriktning som bedöms relevant för tjänsten: t.ex. datavetenskap, management eller systemvetenskap. Alternativt att motsvarande kompetens förvärvats utifrån länge yrkeserfarenhet.
 • Flerårig erfarenhet av att leda verksamhetsövergripande strategisk digital utveckling av en större organisation,
 • God förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande

Det är meriterande om du uppfyller några av dessa kriterier

 • Lång erfarenhet av att ha jobbat med digital utveckling i olika verksamheter med olika förutsättningar. Gärna i flera olika roller t ex som förändringsledare, managementkonsult, programledare, IT-projektledare, processutvecklare eller verksamhetsarkitekt,
 • Erfarenhet av digital utveckling inom offentlig förvaltning,
 • Erfarenhet av digital transformation av verksamhetsprocesser,
 • Erfarenhet av att som linjechef driva digital utveckling,
 • Erfarenhet av strategisk utveckling inom IT-området,
 • Erfarenhet av att verka i och/eller utveckla styrmodeller för att bedriva digital transformation av verksamheter,
 • Erfarenhet av digitalisering inom offentlig verksamhet med närliggande förutsättningar,

Övrigt
Urval sker löpande och stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ” Verksamhetsledare digitalisering - IHK” i ämnesraden.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Anders Markow (Saco-S), Roger Eriksson (OFR/O), Katarina Kruse (SEKO), samt Maria Ekelund (OFR/S). De nås via 08-788 75 00 (växel).

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-16.

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 mars 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan