Stabschef vid Tredje helikopterskvadronen

Om tjänsten

Om tjänsten
Tredje helikopterskvadronen i Ronneby är en av Helikopterflottiljens fyra helikopterskvadroner och är samlokaliserad med Blekinge flygflottilj inom Ronneby garnison. Tredje helikopterskvadronen är Försvarsmaktens enda helikopterskvadron inriktad mot sjöoperativa uppgifter vilket också innebär ett tätt samarbete med marinen och de marina förbanden.

Staben består av ca 50 medarbetare som är fördelade på ett antal sektioner som stödjer skvadronchefen med ledning och planering av såväl daglig verksamhet samt övningar och insatser. För att på bästa sätt stödja skvadronchefen så består skvadronstaben av fyra sektioner med olika inriktningar. Stabens samlade kompetenser är breda och täcker alla områden som berör skvadronens verksamhet.

Som stabschef vid tredje helikopterskvadronen ansvarar du för att leda och koordinera stabens verksamhet. Du är också navet för att ta emot och fördela uppgifter och direktiv inom skvadronen. Du har en aktiv roll i beredningar och genomförande av såväl övningar som operationer. I uppgifterna ingår också att vidmakthålla och utveckla stabensinterna processer för planering, genomförande och uppföljning. Det är således naturligt för stabschefen att ha ett tätt samarbete med skvadronchef och ställföreträdande skvadronchef. Stabschefen ingår också i skvadronens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

 • Major/OF 3
 • Tidigare erfarenhet i chefsbefattning
 • Erfarenhet av stabstjänst
 • Förtrogen med Försvarsmaktens stabsarbetsmetodik
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
 • Körkort B

 Meriterande

 • Kunskap och erfarenhet av system VIDAR
 • Kunskap och erfarenhet av PRIO i CPA-rollen
 • Kunskap och erfarenhet av operationsplanering
 • Erfarenhet av marinens verksamhet och organisation
 • Förarbevis

Personliga egenskaper
Som Stabschef krävs att du är initiativtagande och drivande. Du är utåtriktad och har lätt för att kommunicera i såväl tal som skrift. Du är strukturerad och har ordningssinne. Då det tidvis är hög arbetsbelastning krävs att du är flexibel och har förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Din samarbetsförmåga och lyhördhet är viktiga komponenter för att lösa tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidare

Nivå: Officer OF 3

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Ronneby

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, insatsverksamhet samt deltagande i utbildning och övningsverksamhet.


Upplysningar om befattningen
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta stabschef, mj Peter Forslund, 0457-47 22 02.

Information om rekryteringsprocessen
Personaladministratör, Björn Vackenfeldt, 0457 – 47 22 98

Fackliga företrädare
OFRO/O: ​Hans Lundgren
Nås via växel på 013-28 30 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-09.

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 mars 2023
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan