Stabsofficer (OR8 eller OF3) sökes till Totalförsvars- och samhällsplaneringssektionen på Högkvarteret

Om tjänsten

 

Vill du vara med och bidra till och utveckla Försvarsmaktens arbete med totalförsvar och samhällsplanering – då ska du söka denna tjänst.

Strategienheten vid den nybildade Försvarsstaben leder utarbetandet av underlag för Överbefälhavarens militärstrategiska ledning. Strategienhetens avdelning för försvarsplanering och internationella relationer leder beredningen av försvarsplanen och strategiska planeringsdirektiv, försvarsmaktsorder samt den militärstrategiska lägesbilden. Enheten har även verksamhetsansvar för inriktning av Försvarsmaktens internationella samverkan. Strategienhetens planeringsavdelning leder bland annat framtagandet av Försvarsmaktens strategiska plan och Perspektivstudien, samt tar fram underlag inför kommande försvarsbeslut.

Strategienheten består av 190 medarbetare där planeringsavdelningen innehar 40 befattningar organiserade i fyra sektioner. Försvarsmakten söker nu förstärkning till befattning/ar inom sektionen för totalförsvar- och samhällsplanering.  

Totalförsvars- och samhällsplaneringssektionens ansvar och uppgifter

En av totalförsvars- och samhällsplaneringssektionens övergripande uppgifter är att främja och utveckla en sammanhängande planering för totalförsvaret under innevarande försvarsbeslutsperiod. Sektionen har även ansvar för att samordna Försvarsmaktens försvarsplanering med motsvarande planering inom övriga delar av totalförsvaret, samt att samordna andra myndigheters eller aktörers bidrag till Försvarsmaktens förmåga i bl.a. samhällsplaneringen.

På totalförsvars- och samhällsplaneringssektionen arbetar både officerare och civil personal.  Vi söker nu en eller flera erfarna officerare (OR8 eller OF3) som vill bidra i det fortsatta arbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker dig som har god kunskap om totalförsvaret och erfarenhet av att arbeta med försvarsplanering, totalförsvarsplanering eller totalförsvarsutveckling.

Som stabsofficer på totalförsvars- och samhällsplaneringssektionen kommer du att få arbeta med intressanta och varierande arbetsuppgifter på strategisk nivå. Det kan exempelvis handla om att tydliggöra Försvarsmaktens behov av stöd från övriga totalförsvaret, genomföra spel/workshops med civila myndigheter eller att analysera civila försvarets förmåga att bidra till det militära försvaret. De arbeten och analyser som sektionen bedriver omsätts sedan till underlag till exempelvis Försvarsmaktens strategiska plan och Försvarsberedningens rapporter inför kommande försvarsbeslut.

I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta tillsammans med andra aktörer – både internt (med andra ledningar och staber) och externt (med olika myndigheter och aktörer i det civila försvaret).

KRAV
Kvalifikationer

 • Mycket goda kunskaper om totalförsvaret och den pågående totalförsvarsutvecklingen
 • God förmåga att självständigt driva och slutföra tilldelade uppgifter
 • Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter
 • OR8 eller OF3


Personliga egenskaper

Som person är du ödmjuk och förtroendeingivande. Du tycker om att samarbeta med andra samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt med eget ansvar.
Du har hög personlig integritet och förmåga att skapa goda relationer där förtroende och tillit är ledorden. Eftersom totalförsvars- och samhällsplaneringssektionen är en liten sektion är det viktigt att du som söker kompletterar gruppen på ett bra sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE

 • Erfarenhet av försvarsplaneringsarbete
 • Erfarenhet av arbete i Högkvarteret på strategisk nivå
 • Erfarenhet av totalförsvarsarbete på militärregional nivå
 • Kunskap om totalförsvar i ett internationellt perspektiv (nordiskt-baltiskt, EU och Nato)
 • Erfarenhet av att ha arbetat i det privata näringslivet, i annan myndighet eller i någon av civilsamhällets organisationer
 • Erfarenhet av samhällsplanering på strategisk nivå

 

Övrigt

Individuell lönesättning tillämpas

Anställningsform: Tillsvidareanställning som yrkesofficer
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Tillträde 2023-06-30 eller enligt överenskommelse.

 

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:.

Chefen för totalförsvars- och samhällsplaneringssektionen: Jenny Marklund, 073-447 81 01.

Fackliga representanter
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Lise-Lotte (Lotta) Larsson
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 mars 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan