Tycker du om IT?

Om tjänsten

Vi på Ledningsstödsenheten söker efter flera personer som har ett stort intresse för IT och teknik! Vi är ett team vars arbetsuppgifter är drift och underhåll av IT-system samt ge tekniskt stöd till operativ personal. Just nu står vi inför en spännande teknikomsättning och är i stort behov av förstärkning.  

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet från Försvarsmakten och tjänsten är civil. Huvudsaken är att du tekniskt kunnig, är driven, positiv och villig att lära dig. Både juniora och seniora inom IT/Teknik är välkomna att ansöka. 

Har du erfarenhet av nätverk, virtuella maskiner, Windows server eller Linux är det ett plus men stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

KRAV

Kvalifikationer

 • Utbildning med inriktning IT/Teknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Körkort B.

Personliga egenskaper
Som person har du förmågan att arbeta både i team och självständigt. Du är prestigelös, hjälpsam, har god analytisk förmåga, strävar efter att arbeta med hög kvalitet och har ett stort IT-intresse. Du kan ta egna initiativ, är driven och ansvarskännande. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av support, drift- och underhåll av IT-system.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder: 

 • Flexibel arbetstid.
 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Semesterdagar efter ålder. Till och med det år du fyller 29 år​ får du 28 dagar, från det år du fyller 30 år får du 31 dagar och från det år du fyller 40 år får du 35 dagar.
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
 • Ledig utan löneavdrag för besök hos läkare, företagshälsovård, öppen vård, blodgivning, tandläkarbesök vid akuta besvär samt vid behandling eller undersökning efter remiss av läkare eller tandläkare. Du som är gravid får vid behov vara ledig utan löneavdrag för besök hos mödravårdscentral.

Övrigt

Tjänsten kan innebära beredskap samt i framtiden tjänstgöring på kvällar, nätter och helger.
Befattningen är en civil, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Hos oss benämns denna tjänst som Systemingenjör.
Placeringsort Bålsta.
Resor i tjänsten förekommer.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Stf avdelningschef Bo Johansson tfn 018-280300 eller stf avdelningschef 2 Ronnie Wagman tfn 018-280330.

Fackliga kontaktpersoner:

OFR/S            Martin Sparr

SACO             Pär-Erik Lohman                

SEKO             Matz Felix

OFR/O           Heikki Videll 

Samtliga nås via växeln 019-393500

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-12.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 maj 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan