Stabstandläkare till Göteborg

Om tjänsten

Stabstandläkare till Totalförsvarsavdelningen, Försvarsmedicincentrum

Försvarsmedicincentrum sätter människovärdet främst.  Här arbetar vi med miljö- och hälsoskyddsfrågor, utveckling av sjukvårdsmateriel, försörjning av sjukvårdsförnödenheter och utbildar och rekryterar sjukvårdspersonal för hela Försvarsmaktens behov. 

På Totalförsvarsavdelningen som tillhör Funktionsenheten söker vi nu en stabstandläkare vars uppgift är att stödja Försvarsmakten med odontologisk kompetens i tandvårdsfrågor samt att vara med och utveckla och kvalitetssäkra försvarstandvården.

Om jobbet

Som stabstandläkare arbetar du med analys, utveckling och omvärldsbevakning inom området försvarstandvård, såväl i en nationell som i en internationell kontext. Yrkesrollen ställer krav på breda kunskaper inom teoretisk och praktisk odontologi. Arbetsuppgifterna genomförs utifrån gällande civila och militära regelverk. Således ställer den militära kontexten också krav på förståelse för, och kunskap om, Försvarsmaktens organisation. Arbetet kräver i stort förmåga att kunna hantera akuta frågor och samtidigt kunna planera på längre sikt. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att handlägga tandvårdsärenden för personal som omfattas av Försvarsmaktens olika tandvårdsprogram. Du kommer att följa upp, analysera och utveckla försvarstandvården inkluderat Försvarsmaktens tandvårdsprogram och delta i framtagandet av koncept för tandvård i kris och krig, såväl nationellt som internationellt. Vidare kommer du att utbilda till, och samverka med, av Försvarsmakten godkända flyg- och dyktandläkare samt utbilda inom odontologi för olika personalkategorier. Du kommer också att ansvara för information om försvarstandvård på Försvarsmaktens intranät och stödja med odontologisk kompetens vid arbete med styrande dokument. Det ingår även uppgifter relaterad till försvarsmaktens sjuykvårdssystem. Vi erbjuder dig ett arbete som skiljer sig från mängden, som är utvecklande och utmanande. 

Om dig

Du är en person som är bra på att samarbeta med olika professioner på olika nivåer. Du har lätt för att ta kontakt med personer och kollegor som är viktiga för att driva din fråga framåt både via mejl, telefon eller personliga möten. I den här rollen har du ett nära samarbete med ytterligare en tandläkare på avdelningen och ett intresse för lagarbete krävs således för att du ska trivas i din roll. Du är bra på att planera ditt arbete och tempoväxla för att hålla deadlines och ber om stöd när du behöver. Att du tidigare har drivit egna processer eller frågor i arbetet ses som positivt, då det i den här rollen krävs att du tar initiativ, är självdrivande i din arbetsprocess och kan prioritera rätt saker utifrån ditt uppdrag. Du behärskar det svenska språket väl och du är antingen van vid eller får energi av att hålla olika former av föredrag för både mindre och större grupper.

Kvalifikationer

 • Legitimerad tandläkare.
 • Klinisk erfarenhet av svensk tandvård motsvarande minst 5 år.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • Fullt frisk och uppfyller Försvarsmaktens fysiska baskrav för befattningen.

Meriterande

 • Officersutbildning
 • Tidigare militär utbildning eller tjänstgöring inom Försvarsmakten.
 • Forskarutbildning och/eller specialistutbildning.
 • Erfarenhet från internationellt arbete.
 • Identifieringskunnig tandläkare. 

Anställningsform

Officer (vid avsaknad av officersbakgrund sker kompetensutveckling mot officer med stöd av 20§ officersförordningen). Provanställning på 6 månader tillämpas.

Sysselsättningsgrad

Heltid.

Arbetsort

Västra Frölunda, Göteborg. Till del ingår tjänsteresor inom Sverige, men även resor utomlands kan förekomma. 

Tillträde

2023-09-01 eller enligt överenskommelse. 

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. 

Urval och intervjuer

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intervjuer påbörjas preliminärt vecka 327. 

Upplysningar

Vill du veta mer om tjänsten, prata med:

tandläkare Birgitta Düsterdieck, nås via växeln 0505-45 10 00, birgitta.dusterdieck@mil.se

tandläkare Markus Norén, nås via växeln 0505-45 10 00, markus.noren@mil.se

eller chefen för Totalförsvarsavdelningen, Yohan Robinson, nås via växeln 0505-45 10 00, yohan.robinson@mil.se

Fackliga representanter

SACO, sacostyr-fomedc@mil.se

SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se

Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se

OFR/S, forsvarsforbundet-f8@mil.se

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-15. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 april 2023
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan