Materieltekniker till stridsflygkompani

Om tjänsten

 

Är du intresserad av teknisk tjänst? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi ett fungerande flygunderhållskompani.

Arbetsuppgifter

Som materieltekniker på ett stridsflygkompani tillser du att kompaniets materiel, fordon, aggregat och reservdelar finns tillgängliga och vid gott skick. Dina dagar kommer se olika ut eftersom vi jobbar med både förebyggande och avhjälpande underhåll.  Du har även till uppgift att sköta viss förrådsverksamhet. Arbetslaget består av en troppchef, ställföreträdande chef samt fyra materieltekniker. I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard.
Med anställning i Försvarsmakten följer skyldighet att utbildas och tjänstgöra i såväl nationella som internationella insatser.

KRAV 

Kvalifikationer

 • Relevant praktisk utbildningsbakgrund
 • Hög allmän teknisk kompetens
 • Godkänd gymnasieexamen
 • Du hanterar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift
 • Körkort klass B

Personliga egenskaper
Du som person har lätt för att samarbeta med andra, du är flexibel och kreativ. Vi har ett stort säkerhetstänkande i arbetet och ser självklart dig som en del i det. För att lösa dina uppgifter på ett bra sätt behöver du dessutom kunna vara självgående och strukturerad. Du som söker kommer ingå i ett kompani som ser personlig utveckling som en naturlig del i arbetet.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

All anställd personal skall stå bakom vår värdegrund.

MERITERANDE

 • Värnplikt/GU
 • Erfarenhet från arbete eller insats inom området försvarslogistik.
 • Körkort klass C/CE, Hjullastare
 • Verkstadsarbete eller annan praktisk kompetens
 • Erfarenhet av arbete i stödsystem LIFT, PRIO och FENIX

Övrigt

Anställningsform: civil tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten)

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: F7 Såtenäs

Tillträde efter sommaren/ tidig höst

För förfrågningar om befattningen kontakta:

Johan Birgersson, 070-995 42 99 eller Johan Wallin 070-148 49 45.

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O Jan Möller

Försvarsförbundet OFR/S Per Gunnarsson

SACO Ulf Svensson

SEKO Kurt Ragnarsson

Samtliga nås via växel 0510-477000.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-30. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev, gymnasiebetyg samt betyg från högskola/universitet/annan meriterande utbildning. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.


Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 april 2023
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan