IT-Tekniker – flygledningssystem

Om tjänsten

Försvarsmakten söker efter kompetenta IT-Tekniker som vill arbeta med drift och underhåll av system som används inom luft- och stridsledning. Det är en komplex men samtidigt spännande miljö där du som tekniker ger direkt stöd till flygvapnet. Du blir en viktig del i Sveriges försvar!

Du kommer att arbeta med hård- och mjukvara tillsammans i grupp, men även självständigt efter att du erhållit utbildning och praktik. Jobbet utförs i huvudsak i hos oss på Luftavdelningen i Bålsta men utbildning sker omväxlande på annan ort.

I rollen ingår att arbeta brett med nätverkskomponenter, förbindelser och serverutrustningar. Stort fokus i allt arbete vi utför är säkerhet och noggrannhet. Schemalagt arbete på kvällar, nätter, helger samt jourtjänstgöring förekommer. Kortare tjänstgöring på annan ort kan även det förekomma.

Lyssna gärna när vår avdelningschef Jenny berättar om vår organisation i en podd på Jobcast: https://tinyurl.com/FMTIS

KRAV

Kvalifikationer

 • Lägst 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT/Tele eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga.
 • B-körkort.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Kunskap och erfarenhet av Linux.
 • Erfarenhet av serverdrift och driftsupport.
 • Kunskap om serverutrustningar, nätverkskomponenter, datakommunikation och förbindelser.

Meriterande men ej kravställande

 • Tidigare arbetat inom Försvarsmakten eller totalförsvaret.
 • Arbete med flygsäkerhetspåverkande system.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och driven. Du är prestigelös, god lagkamrat samtidigt som du gärna tar eget initiativ och ansvar. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har lätt för att behålla ditt lugn i stressiga situationer. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:

 • Flexibel arbetstid
 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter
 • Semesterdagar efter ålder. Till och med det år du fyller 29 år får du 28 dagar, från det år du fyller 30 år får du 31 dagar och från det år du fyller 40 år får du 35 dagar
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
 • Ledig utan löneavdrag för besök hos läkare, företagshälsovård, öppen vård, blodgivning, tandläkarbesök vid akuta besvär samt vid behandling eller undersökning efter remiss av läkare eller tandläkare. Du som är gravid får vid behov vara ledig utan löneavdrag för besök hos mödravårdscentral.

Övrigt

Placeringsort Bålsta.
Hos oss benämns tjänsten som Teknisk Systemoperatör.
Befattningen är en civil, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Resor i tjänsten förekommer.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.


För information om tjänsten kontakta:

Bo Johansson Stf Avdelningschef på 018-280300 eller Patric Lindblom Sektionschef på 018-280339.

Fackliga företrädare

OFR/S, Martin Sparr         
SACO, Pär-Erik Lohman  
SEKO, Matz Felix
OFR/O, Heikki Videll

Samtliga nås via växeln 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-16. Din ansökan bör innehålla ett CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för tjänsten.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 september 2023
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan