Plutonchef vid Vapnö kompani, Grundutbildningsbataljonen FMTS

Om tjänsten

Vill du vara med och utbilda personal till Försvarsmaktens senaste logistikförband, 1 Op. Logbat? Då ska du bli en del av FMTS Grundutbildningsbataljon.

Grundutbildningsbataljonen är en enhet vid FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola) för grundutbildning samt krigsförband  (1.Operativa logistikbataljon) och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att utbilda värnpliktiga i logistik (främst inom transporttjänst,  förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst) samt att ge tekniskt stöd, reparationer och underhåll på Försvarsmaktens markbundna materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad och Kungsängen men vår huvudsakliga gruppering är på FMTS i Halmstad där bataljonsledning samt GU-kompaniet och delar ur ett operativt tekniskt kompani finns. I Kungsängen finns även förbandsdelar med teknisk inriktning.

För vår verksamhet i Halmstad  söker vi nu Plutonchef till Vapnö Kompani (FMTS Grundutbildningsbataljon).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som plutonchef vid Vapnö kompani är du en nyckelspelare i utbildningen av våra värnpliktiga. Du är delaktig i kompaniets planering och genomförande av utbildning och tillsammans med övriga plutonchefer stödjer ni varandra i verksamheten inom kompaniet för att på så sätt hitta synergier och samarbetsvinster.

Som plutonchef har du även ett arbetsgivaransvar för din plutons personal och verksamhet samt deltar även i förbandets övnings- och insatsverksamhet.

Kvalifikationer

 • Officer OR 6/ OF 1
 • God vana som instruktör på kompani och/eller plutonsnivå
 • B körkort

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet som plutonchef eller liknande (CPA)
 • Militära förarbevis samt C/CE kort
 • Fordonsinstruktör
 • Utbildning i teknisk tjänst
 • Utbildning i försörjning/ logistik
 • Utbildning i samband/ ledning

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du har:

 • Goda ledaregenskaper och en god samarbetsförmåga
 • God förmåga att handleda och utveckla mindre erfarna kollegor
 • Mycket god förmåga att arbeta självständigt , vana att planera, genomföra och slutföra projekt
 • Hög nivå av engagemang och alltid den värnpliktiges utveckling i fokus
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska värdesätts

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt                       FM Värdegrund. Värdegrunden slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa, jämlikhet, främjar demokrati och mänskliga rättigheter. Vi på kompaniet anser således att en god värdegrund är viktig då det leder till ett gott arbetsklimat.

Övrigt
Anställningsform: Heltid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Mette Wiström, Kompanichef Vapnö kompani, Gu- bataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen

Sofia Jönsson, Stabsofficer personal, Gu-bataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

Fackliga företrädare

HSOF: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00


Välkommen med din ansökan senast 2023-06-02. Din ansökan skall innehålla CV, ansökningsbrev samt examensbevis. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är mest lämpad för denna befattning.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 april 2023
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan