Specialförbanden söker Fallskärmstekniker till Specialförbandens fallskärmsskola (SFS)

Om tjänsten

Om enheten

SFS är ett förband inom Försvarsmaktens specialförbandssystem (FMSF) och lokaliserat i Karlsborg. SFS huvudsakliga uppgift är fallskärmstjänst och ansvarar för all fallskärmstjänst inom Försvarsmakten. SFS är ett relativt litet förband fyllt med specialistkompetens inom fallskärmstjänstens alla delar. SFS utbildar, utvecklar och vidmakthåller alla hoppande förbands fallskärmsförmåga och förmåga till luftburen försörjning, både nationellt och internationellt.

SFS har i likhet med övriga förband inom FMSF höga krav på tillgänglighet, beredskap och operationssäkerhet. Detta ställer specifika krav på utrustning, utbildning samt kompetens och kräver hög tillgänglighet och särskild personlig profil på personalen vid enheten.

                               

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Den huvudsakliga sysselsättningen för en fallskärmstekniker är att underhålla luftlandsättningsmateriel som finns vid förbandet. Detta gör du i ett team vars uppgift är att genomföra fallskärmspackning, avhjälpande, förebyggande underhåll samt riggning av materielkollin på all förekommande fallskärmssystem vid SFS.

Du kan komma att stå i hög beredskap och tjänsteresor såväl inrikes som utrikes förekommer i stor omfattning. Arbetstid utanför kontorstid förekommer.

 

KRAV

Kvalifikationer

 • B-körkort (manuell växellåda)
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Gymnasial examen

 

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som fallskärmstekniker vid SFS är det viktigt att du har lätt för att ta egna initiativ och kan jobba självständigt mot uppsatta mål, samtidigt som vi värdesätter att du är en god lagspelare. Du har förmågan att organisera och strukturera ditt arbete, samtidigt som att du är flexibel när behov uppstår. Noggrannhet bör även vara ett nyckelord för dig, då säkerheten är en central punkt för vår verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE

 • Kontrollantutbildning

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan inledas med 6 månaders provanställning. Civil befattning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Karlsborg

Tillträdesdatum: januari 2024 eller enligt överenskommelse

 

För upplysningar om befattningen kontakta:

Martin Martinsson, Lokal chef fallskärm, Specialförbandens fallskärmsskola

0505 45 10 00, martin.martinsson@mil.se

 

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, louise.arnholm@mil.se

 

Fackliga företrädare:

OFR/S, Mikael Ekelund

0505 45 10 00

 

SACO, Annelee Karlström

0505 45 10 00

 

OFR/O, Tomas Ullfjord

0505 45 10 00

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-15. Din ansökan ska innehålla intyg/bevis som styrker dina erfarenheter/kompetenser, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Rekryteringsprocessen innehåller tester, vilka kommer att genomföras i huvudsak vecka 32 och 36.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 april 2023
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan