Inhämtningsledare till 13.Säkerhetsbataljon

Om tjänsten

 

13.Säkerhetbataljon är ett operativt försvarsmaktsgemensamt krigsförband med hög materiel och personell tillgänglighet som ska kunna verka i hela konflikskalan. Bataljonens huvuduppgift är att upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, terrorism, sabotage och subversion som riktas mot Försvarsmaktens prioriterade skyddsvärden.

Uppgifterna syftar till att attribuera motståndare, reducera effekterna av säkerhetshot mot Försvarsmakten och minska Försvarsmaktens egna sårbarheter. Bataljonen verkar preventivt genom säkerhetsunderrättelsetjänst och säkerhetsskyddshöjande åtgärder.

Vår vision är att 13.Säkerhetsbataljon bryter motståndarens förnekelsebarhet, och skapar förutsättningar för Försvarsmakten att möta varje hot och klara varje utmaning.

Underrättelse- och säkerhetssektionen (S2) vid 13. Säkerhetsbataljons stab är ett av Sveriges största bestående av fyra detaljer; inhämtningsdetaljen, bearbetningsdetaljen, Säkerhetsdetaljen samt informationssäkerhetsdetaljen.


Vi söker nu en inhämtningsledare till inhämtningsdetaljen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som inhämtningsledare vid S2 är du delaktig i stora delar av bataljonens insatsverksamhet. Du deltar i både planering och genomförande av förbandets underrättelse- och säkerhetsunderrättelsetjänst. Inhämtningsledaren arbetsleder utan personalansvar inhämtningsdetaljen och ansvarar för inhämtningsledningen i våra insatser och operationer. Delgivning och orienteringar i skrift såväl som genom muntliga föredragningar är en viktig del i ditt arbete. I rollen ingår också att utveckla våra metoder, rutiner och underrättelseprodukter. Du har många kontaktytor internt och externt vilket innebär att samverkan utgör en betydande del av ditt arbete. Löpande samverkan med våra uppdragsgivare och andra myndigheter är ytterligare en viktig del i ditt arbete. I befattningen som inhämtningsledare hos oss ingår att tjänstgöra på annan ort i perioder. Du kommer att ingå i sektionens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer (OF2. Ansökan från OF1 och OR med omfattande erfarenhet kommer att behandlas)
 • Underrättelseerfarenhet
 • Erfarenhet av att arbetsleda personal
 • Erfarenhet av att arbeta med sekretessbelagd information
 • Körkort B

Meriterande

 • Formell underrättelseutbildning från exempelvis FMUndSäkC
 • Ytterligare akademisk utbildning
 • Arbete inom de fem typsäkerhetshoten
 • Erfarenhet av underrättelse- och säkerhetstjänst från annan myndighet
 • Erfarenhet inom metod- och utvecklingsarbete
 • God förmåga i hantering av IT-system
 • Uppfyller FM Fysisk standard med tilläggskrav nivå 2; Fälttest 2km på 13:30 samt multitest styrka 125p

Personliga egenskaper

Du är nyfiken, prestiglös och omvärldsintresserad. Befattningen ställer krav på att du kan arbeta självständigt i egna projekt samt ingå i projektgrupper där du bidrar med dina expertkunskaper. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs. Du har en hög personlig integritet och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. För tjänsten behövs analytisk förmåga. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter och personlig utveckling, särskilt inom underrättelse- och säkerhetstjänst. Du har stora möjligheter att tillsammans med sektionen forma din egen utveckling och med tiden erhålla ansvar för exempelvis utvecklings- och utbildningsprojekt inom verksamhetens ramar.

 Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet vid rekryteringen.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tjänsten är heltidsanställning tillsvidare som inleds med 6 månaders provanställning.

Arbetsort Kungsängen.

Inom ramen för rekryteringsprocess kan fysiska tester samt analytiska arbetsprov komma att genomföras.

Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

 

Upplysningar om befattningen
Lt Johan Lilja, 08-584 540 00

Information om rekryteringsprocessen
Personalgeneralist Ida Hyppel, lg-13sakbat-rekrytering@mil.se

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Stefan Morin OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Lise-Lott Larsson SEKO

 

Samtliga nås via: 08-584 540 00


Välkommen med din ansökan senast 2023-06-25. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 juni 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan