Ställföreträdande kompanichef till bevakningskompaniet, Stockholms amfibieregemente

Om tjänsten

Försvarsmakten växer och så gör även Stockholms amfibieregemente. I och med detta utökas också bevakningskompaniets uppgifter och verksamhetsområden. Därför behöver vi dig som vill vara med på resan där vi utökar bevakningskompaniets organisation. Här möts du av en utvecklande tjänst i skärgårdsmiljö. Som ställföreträdande kompanichef skapar du förutsättningar för att den skarpa bevakningen av Haninge garnison kan fortgå friktionsfritt.

Om enheten
Bevakningskompaniet är en del av garnisonsenheten på Stockholms amfibieregemente. Bevakningskompaniet bedriver bevaknings- och IBSS-tjänst inom Haninge Garnison samt Stockholms skärgård. Bevakningskompaniet är uppdelat på två plutoner, ena plutonen är baserad på Muskö och den andra plutonen är baserad på Berga. Bevakningskompaniets uppgift är att bemanna förbandets garnisonsvakter, skjutfältsvakter, yttre tjänst som insatsberedd skyddsstyrka, C transportskydd samt patrullering till land och sjöss. Soldaterna på kompaniet är anställda GSS/K. Kompaniets arbete präglas av stor rörlighet och bedrivs i huvudsak som passtjänst med koncentrerad arbetstid och deltjänstgöring med jour på arbetsplatsen. Kompaniledningen arbetar dock i regel kontorstider.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stödja kompanichefen med underlag och framtagande av processer både kopplat till grundorganisation och krigsorganisation.
 • Delaktig, tillsammans med kompanichefen, i lång- och kortsiktig planering och ledning av kompaniet avseende personal, materiel och utbildning.
 • Som ställföreträdande kompanichef leder du kompaniet i kompanichefens frånvaro.

KRAV
Kvalifikationer

 • Officer nivå OF1, löjtnant
 • Erfarenhet av plutonchefskap
 • Körkort klass B

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en utpräglad lagspelare med god förmåga att arbeta såväl i team som självständigt och som har förmåga att ta egna beslut och initiativ. Du har god social förmåga och har lätt för att knyta nya kontakter såväl inom som utanför den egna organisationen. Du har gott ordningssinne och är beredd att hantera arbetsuppgifter inom flera olika områden, ibland under korta tidsförhållanden.

Du är vidare ett gott föredöme och en aktiv företrädare av Försvarsmaktens värdegrund och kan företräda Marinen och Försvarsmakten på ett förtroendegivande sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE 

 • Militära förarbevis fordon LPtgb och båtar N8/9

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Stockholms amfibieregemente, Berga
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Kandidaturval sker med start från vecka 25.

För upplysningar om befattningen samt för information om rekryteringsprocessen kontakta:
Kn Sonya Fagerlund, chef bevakningskompaniet eller Fj Pål Olsen, kompanifanjunkare bevakningskompaniet. Kontakt sker via mejl till amf1-bevkomp@mil.se.

Fackliga företrädare:
OFR-O: Michael Jarkö
OFR-S: Björn Engren
SEKO: Anders Rydberg
SAKO-S: Fredrik Wilson

Samtliga fackliga företrädare kan nås visa FM växel: 010-823 30 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-12. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad som ställföreträdande kompanichef vid bevakningskompaniet Amf 1.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen. Under 2023 kommer Amf 1 också få produktionsansvar för krigsförbandet 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 maj 2023
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan