Instruktörer (GSS/K) till Sollefteå

Om tjänsten

Vill du bidra till grundutbildningen av värnpliktiga under utbildningsåret 23/24? I sådana fall kan vi erbjuda dig en tjänst som instruktör vid Anundsjö kompani i Sollefteå.

Om enheten
Västernorrlands regemente återetablerades under 2022 och består av regementsstab, garnisonsstödsenhet samt Jämtlands fältjägarkår vilken är regementets grundutbildningsbataljon under 23/24 där Anundsjö kompani ingår. Under 2023 kommer Ångermanlands infanteribataljon att sättas upp i Sollefteå vilken i ett senare skede skall överta utbildningsansvaret i Sollefteå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planera och genomföra egna utbildningspass, agera biträde samt stötta kompaniet och övriga delar av regementet med uppkomna uppgifter. Delta i kompetensutveckling av dig själv.

KRAV
Kvalifikationer

 • Militär skyddsvakt
 • Anställningsbart betyg/vitsord från motsvarande GMU/GU eller värnplikt

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som instruktör tror vi att du är en person som tycker om att vara i olika sammanhang och att ta egna initiativ i ditt arbete. Du är motiverad och har en förmåga att arbeta mot gemensamma mål på egen hand såväl som i grupp. Vi söker dig som är tydlig och prestigelös. Vi ser också att du är ansvarsfull, noggrann, serviceinriktad och har hög integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

MERITERANDE

 • GU vid I 21
 • Gruppchefsutbildad
 • Körkort B
 • Militära förarbevis
 • Brukarutbildning Ak 4C, Ksp 58 samt Grg

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som GSS/K.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Sollefteå
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Resor och kvälls-/helgtjänstgöring förekommer i arbetet.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Pär Svensson, 070-294 24 23

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Gretel Bill, gretel.bill@mil.se

Fackliga företrädare:

Patrik Eriksson, OF I 21 nås via växeln 0505-45 10 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 maj 2023
 • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
 • Förband: Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår – I 21
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan