Senior SAP ABAP

Om tjänsten

 

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en ny kollega till vår avdelning på Systemförvaltningsenheten (SFE) i Enköping. Här letar vi efter dig som är senior ABAP utvecklare som vill vara med och bidra till vår lärande organisation. 

Om du inte redan arbetat med Fiori och SAP S/4HANA hoppas vi att detta är områden som du tycker är spännande och vill utvecklas inom.

 

Om tjänsten

Tillsammans med andra utvecklare och lösningsspecialister kommer du att bidra med lösningsförslag inför designbeslut samt vara med i övergången till SAP S/4HANA. Du kommer att även hantera avancerade ärenden gällande utveckling av anpassningar, fel och prestandaanalyser.

Om enheten

Systemförvaltningsenheten (SFE) förvaltar och utvecklar Försvarsmaktens IT-system och vårt huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens drift och att dess information är säker, riktig och tillgänglig för att på så sätt bidra till Försvarsmaktens operativa förmåga. Sektionen du kommer tillhöra består av en härlig mix av anställda och konsulter med bred kompetens inom SAP lösning, och som arbetar tillsammans med andra kollegor inom enheten för att upprätthålla en säker och robust förvaltning av Försvarsmaktens SAP lösning.

Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid och tillgång till flera träningsanläggningar samt möjlighet till ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.

 

KRAV
Kvalifikationer
 

 • Minst 5 års erfarenhet av SAP ABAP programmering
 • Erfarenhet av SAP ABAB OO
 • Akademisk examen inom relevant område, t.ex. systemvetenskap eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Personliga egenskaper

Du vill vidare i din personliga utveckling och är öppen för att bredda din kompetens inom SAP-området. Vi söker dig som är engagerad, målinriktad och vill driva uppgifter framåt. Vi uppskattar att du har lätt för att ta egna initiativ och är ansvarstagande men att du också trivs med arbete i grupp och har en god förmåga att samarbeta.

Du har ett stort IT-intresse och vill arbeta med förvaltning och utveckling av våra affärssystem. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE

 • Erfarenhet av Web DynPro
 • Erfarenhet av SAP Archiving
 • Erfarenhet av S/4 HANA
 • Erfarenhet av SAP ALE/EDI
 • Erfarenhet av Fiori, java Script
 • Erfaren het av WD ABAP, ODATA
 • Erfarenhet av att arbeta med agila ramverk
 • Erfarenhet från Försvarsmakten eller från annan statlig myndighet alternativt erfarenhet från annan större organisation.

 

 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Enköping

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Ban Abdul Latif på telefonnummer 073-8538109.Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS:

SACO Per Hosinsky

 OFR/S Niklas Karlsson

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500.

 

Sista ansökninsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-02.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 maj 2023
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan