Flygtekniker/Flygmekaniker till Skaraborgs flygflottilj, F 7

Om tjänsten

Är du en flygtekniker/mekaniker som önskar att arbeta i en spännande miljö vid Skaraborgs Flygflottilj F7? I så fall kan vi ha en spännande tjänst för dig.

Befattningen erbjuder

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

I tjänsten kommer du att få utbildning på våra system och certifieras på JAS 39 Gripen. Befattningen kan innebära såväl utbildning som arbete på annan ort, både inrikes och utrikes. Vid vissa situationer kan flygunderhållet komma att utföras under dygnets alla timmar och under fältmässiga förhållanden. I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard. Med anställningen i Försvarsmakten följer en skyldighet att utbildas och tjänstgöra i såväl nationella som internationella insatser.         

Om enheten

Som flygtekniker vid Skaraborgs Flygflottilj F7 tillhör du Flygverkstad Såtenäs som består av ca. 65 personer. Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma. Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning samt två stycken Flygunderhållskompanier och en Flygverkstad.                                                                                                                                                                          

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som flygtekniker/mekaniker kommer du att arbeta med underhåll, modifiering och reparationer på främst JAS 39 Gripen-systemet med ingående apparater. Huvudsakliga arbetsuppgifter är tyngre flygunderhåll (base) på JAS39 Gripen.

KRAV

Kvalifikationer

 • Du har en teknisk gymnasieutbildning med godkända betyg
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Körkort klass B
 • Godkänd härdplastundersökning (genomförs i samband med anställning)

Personliga egenskaper
Denna tjänst förutsätter noggrannhet, högt säkerhetstänkande och god initiativförmåga.

Det är viktigt att du är målmedveten, strukturerad, hänsynsfull och har god samarbetsförmåga då vi arbetar i arbetslag bestående av 4-6 medarbetare.

Du ska vara är en god representant för Försvarsmakten och stå bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!                                                                                         

MERITERANDE

 • Du har en godkänd utbildning på flygtekniskt skolsäte med påbyggnad till flygtekniker, som är godkänd av Transportstyrelsen enligt EASA Part-147, eller av FlygI godkänd utbildning
 • Flygteknikercertifikat enligt JAR/EASA/RML/EMAR
 • Typkurs JAS 39 C/D
 • Genomförd värnplikt eller Grundläggande Militärutbildning i Sverige

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Typ av befattning: Civil

Omfattning: Heltid

Arbetsort: F 7 Såtenäs

Tillträde: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:

Chef Flygverkstadeni: Martin Sävhage 0510-477001, 0708-870087

Chef Flygplanverkstad: Eivon Robertsson  0510-477011, 0708-168335

Stf C Flygverkstad: Admir Sacic 0510-477012, 0706-749069

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-09. Din ansökan ska innehålla CV, kontaktuppgifter till referenter, betyg och intyg från relevanta utbildningar, information om aktuella behörigheter samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 maj 2023
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan