Utbildningsbefäl till 3.Helikopterskvadron

Om tjänsten

Om enheten

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som deltar vid insatser i Sverige och internationellt. 3.Helikopterskvadron i Ronneby är en av Helikopterflottiljens skvadroner och är samlokaliserad med Blekinge flygflottilj F17. Skvadronen är främst inriktad på sjöoperativ verksamhet vilket innebär ett tätt samarbete med marinen. 3.Helikopterskvadron har en utbildningspluton där du kommer ingå med nya kompetenser, utbildningspluton lyder under Chefen 3.Flygunderhållskompaniet.

Om tjänsten

Vill du få möjligheten att påverka nästa generations soldater och officerare? Som utbildningsbefäl behövs ditt engagemang och driv för att utbilda och attrahera nya och befintliga värnpliktiga att bli en del av 3.Helikopterskvadron i Ronneby, en viktig del i Sveriges helikopterförmåga vid krig och kris. Befattningen är placerad på 3.Flygunderhållskompaniet. Värnpliktiga grundutbildas tillsammans med Blekinge flygflottilj F17, därav kommer del av arbetet att planeras och genomföras tillsammans med befäl och rekryter från F17. Det dagliga arbetet består till stor det av att planera och genomföra utbildning av värnpliktiga. Du kommer vara involverad i planering för nästkommande värnpliktsomgång, genomförandet och utbildning av pågående omgång samt delaktig vid eventuella anställningar av GSS-K/T tillsammans med representanter ur 3.Helikopterskvadron.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Kontaktperson mot F17 vid koordinering av värnpliktsfrågor
· Delta i planering, utbildning och beställning av värnpliktiga
· Delta som instruktör och utbildare under GU
· Delaktig vid utveckling av värnpliktsutbildning
· Planering och genomförande av Allmän militär utbildning (AMU)

Kvalifikationer
· God kännedom om värnpliktsutbildning (GU)
· Specialistofficer SO 6/7
· Skjutinstruktör
· Militärt förarbevis
· Godkända baskrav enligt FM FysS

Meriter
· Tidigare tjänstgjort vid ett utbildningskompani
· Skyddsvakt
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare
uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla
människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter
(läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Arbetsort; Ronneby
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Anställningen är en tillsvidareanställning.

Tjänsteresor samt oregelbundna arbetstider kan förekomma.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C 3. Flygunderhållskompani, Kn. Gabriel Dijkstra, 0457-47 24 04

Fackliga företrädare:
OFRO/O: ​​Hans Lundgren
OFR/S: ​​Caroline Nilsson
SACO-S: ​​​Annelie Helmersson
Seko:​ ​Urban Hellqvist
Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-20. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 februari 2024
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-05-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan