Tjänsteansvarig för Infrastrukturtjänster till TVK Ledsyst

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Försvarsmakten är under stark tillväxt och för att lyckas med våra uppgifter behöver vi nu förstärka enheten med en Tjänsteansvarig inom system och infrastruktur förvaltning. Du som värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet är mycket välkommen att söka till oss.

Du kommer att vara en del av ett kompetent, trevligt och leveransfokuserat lag där du följer upp nytta för enhetens uppdragsgivare inom Försvarsmakten. Vi söker nu en Tjänsteansvarig med ansvar för området infrastrukturella system och tjänster. Som Tjänsteansvarig är du leveransansvarig vid framtagande av nya IT-tjänster/förändring av befintliga IT-tjänster. Du ansvarar för att ta fram överenskommelser (SLA) med uppdragsgivaren utifrån verksamhetens behov inom IT- och ledningssystemområdet. Du är uppdragsgivarens huvudsakliga kontakt för frågor inom ditt ansvarsområde.

Förmåner du som medarbetare har hos oss:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, fria träningskläder samt bidrag till träningsskor.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Om enheten

TVK Ledsyst är en organisation under utveckling och behöver förstärka upp med personal för att lösa nya tilldelade uppgifter. Bakgrunden är att Försvarsmakten har övertagit det formella designansvaret för samtliga IT-system som nyttjas vid myndigheten. Under 2023 bygger TVK Ledsyst en organisation för att kunna utöva det tilldelade ansvaret.

TVK Ledsyst har sin huvudverksamhet förlagd på Ledningsregementet i Enköping och funktionsleds av Försvarsmaktens Högkvarter. Enhetens uppgift är att ta helhetsansvaret för Försvarsmaktens ledningsstödsystem under hela livscykeln, från utveckling till avveckling, under såväl krig som kris och fred.

Om tjänsten

Sektionen ansvarar för vidmakthållande, design och nyutveckling av den infrastruktur som Försvarsmaktens IT-ledningssystem vilar på.  Som Tjänsteansvarig ansvarar för kundnöjdhet inom ditt ansvarsområde samt att:

 • Genomföra behovsanalyser och kunddialoger och att upprätta avtal/överenskommelser med kunden.
 • Kommunicera med övriga avdelningar inom enheten vid förändringsbehov inom IT- och ledningssystemområdet.
 • Återrapportera verksamhet, ekonomi samt uppdragens leveranskvalité till kund.
 • Proaktivt arbeta med kunden för att förstå hur tjänsten kan bidra till en ökad effektivitet i verksamheten.
 • Du stödjer i arbetet med att omvandla kundbehovet till uppdrag/beställningar mot leverantörer av IT-tjänster samt är stödjande i avdelningens produktions koordinering och uppföljning.

KVALIFIKATIONER

 • Akademisk utbildning inom IT eller erfarenhet rekryteringsansvarig bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av kundnära arbete, exempelvis som kundansvarig, förvaltningsledare eller leveransansvarig.
 • Goda kunskaper om Lean, agila arbetsmetoder.
 • Goda kunskaper om förvaltningsramverk.
 • B-Körkort.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av SAFe, ITIL och/eller PM3.
 • Erfarenhet av produktionskoordinering.
 • Erfarenhet av att arbeta i en myndighet.
 • God kunskap om Försvarsmaktens verksamhet.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är en glad, trevlig, förändringsbenägen och kreativ person som trivs med att ta ansvar. Du har vilja och ambition att leda dig själv och andra samt har ett brinnande fokus på kunden. I laget är du en god kamrat som sprider glädje, energi och främjar för en god arbetsmiljö.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. För dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten tillämpar Försvarsmakten 6 månaders inledande provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Enköping. Resor kan förekomma till andra orter i Sverige.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.
 

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen

Sektionschef Joakim Mårdberg, 070-937 04 44.
Personalgeneralist Malin Lindqvist, tel. 070-166 76 54

Fackliga företrädare 

ORF/O – Magnus Johansson
SACO-S – Carl-Johan Pettersson
SEKO –Christian Hedberg
OFR/S – Clarence Arnstedt

Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-10. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 maj 2023
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan