Utbildare flygteknik JAS 39 gripen ( OR6-7)

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) är sammanhållande för all teknisk utbildning i Försvarsmakten inom samtliga arenor. Luftsystemavdelningen består av 34 medarbetare och genomför teknisk utbildning på samtliga förekommande luftfartyg inom
Försvarsmakten. Du kommer att jobba på Stridsflyg-sektionen som är en del av luftsystemavdelningen. Här har du chansen att utveckla dig som tekniker och officer genom undervisning och pedagogik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består av att vara lärare både teoretiskt och praktiskt i tekniskt tjänst på JAS 39 Gripen. Undervisningen sker huvudsakligen på svenska men även på engelska. Tjänsten kan även innebära stöd till våra övriga avdelning på förbandet inom vårt kompetensområde. Du kommer ingå i ett team som tillsammans skapar kvalitetssäkrad teknisk utbildning på vårat stridsflyg för morgondagens tekniker.

Kvalifikationer
Flygteknisk teoretisk utbildning B1 och/eller B2
God förmåga i det svenska språket, både i tal och i skrift.
Goda kunskaper i engelska
Officersutbildning (militär befattning)
Körkort lägst klass B manuell.

Meriterande
B1 och/eller B2 certifikat( EASA eller SE-EMAR)
Typkurs / Intygsbehörighet JAS 39 C/D
Kunskap om stödsystem inom teknisk tjänst och planering,
Erfarenhet som lärare
Kännedom om försvarsmaktens verksamhet


Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken inom lärandet. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel vid utformning av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i både engelska och svenska samt har en god förmåga att arbeta självständigt. Resor förekommer i tjänsten och utbildning förekommer i internationell miljö.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Övrigt
Tjänsten är en militär befattning och är en tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.


Befattning är placerad på FMTS i Halmstad. Tillträde enligt överenskommelse.


Förfrågningar om befattningen kan göras till sektionschef Jörgen Hylén på tel 035-266 2334


Fackliga representanter (nås via växel 035-266 2000)
HSOF: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Jansson

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 maj 2023
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-06-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan