13. Säkerhetsbataljon söker stabsassistent till bataljonsstaben

Om tjänsten

 

Om 13. Säkerhetsbataljon

13.Säkerhetbataljon är ett operativt försvarsmaktsgemensamt krigsförband med hög materiel och personell tillgänglighet som ska kunna verka i hela konfliktskalan. Bataljonens huvuduppgift är att upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, terrorism, sabotage och subversion som riktas mot Försvarsmaktens prioriterade skyddsvärden.

Uppgifterna syftar till att attribuera motståndare, reducera effekterna av säkerhetshot mot Försvarsmakten och minska Försvarsmaktens egna sårbarheter. Bataljonen verkar preventivt genom säkerhetsunderrättelsetjänst och säkerhetsskyddshöjande åtgärder.

Vår vision är att 13.Säkerhetsbataljon bryter motståndarens förnekelsebarhet, och skapar förutsättningar för Försvarsmakten att möta varje hot och klara varje utmaning.

13.Säkerhetsbataljon söker stabassistent till bataljonsstabens genomförandesektion

13.Säkerhetsbataljon stab består av olika sektioner som tillsammans arbetar med planering, genomförandeledning och uppföljning av förbandet. Genomförandesektionen (S3) har som uppgift både inom produktion och insats att planera och leda förbandet. Stödja högre chef med framtagande av beslutsunderlag, uppföljning och vidmakthållande av förbandet. Sektionen ansvarar och funktionsleder somliga av bataljonens funktioner och sensorer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stabsassistent ingår du i genomförandesektionen, där stabsassistenten stöttar sektionen administrativt och tekniskt kopplat till de olika stödsystem som återfinns på bataljonen. Inom ramen för detta ingår att stödja genomförandechefen eller stridsledaren med att producera underlag för bataljonens stridsledning, strukturera ordrar, föra protokoll vid sammanträden samt sammanhålla den dagliga stabstjänsten vid bataljonsstaben. Vid behov och under handledningen stötta vid insatsplanering och orderskrivning. Utöver huvudsakliga arbetsuppgifter ingår även att kunna stödja och driva bataljonsstabens stab-och expeditionstjänst (stex).

Kvalifikationer

 • Körkort B.
 • Genomförd värnplikt eller GU med godkända betyg.

Meriterande

 • Godkänd befattningsutbildning som stabssoldat/stabsassistent
 • Militära förarbevis: LPTGB, TPTGB, TLB, TLSV
 • Erfarenhet av arbete i stabsmiljö
 • Utbildning i kryptosystem
 • Utbildning i ArcGIS Pro
 • Tidigare arbete i VIDAR och EMILIA
 • Tjänstgjort på säk-/span-/eller jägarförband
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skift på svenska och engelska
 • Goda kunskaper i MS Office

Personliga egenskaper

Vi ser att du som sökande är en trygg och prestigelös individ. Du trivs bra med att arbeta i ett högt tempo i såväl större grupper som enskilt. Du är lyhörd och känner ett ansvar för både din egen och dina kollegors utveckling och välmående samt vill bidra till en god arbetsmiljö där Försvarsmaktens värdegrund är vägledande. Arbetet ställer krav på hög initiativförmåga och strukturerat arbete. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper, lämplighet för befattning och tidigare meriter.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar om tjänsten

Den aktuella tjänsten är GSS/K, placering OR4. Tjänsten är tidsbegränsad till 8 år med chans till förlängning om 4 år, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte arbetar i Försvarsmakten idag. Befattningen är placerad på Livgardet i Kungsängen.

Sista datum för ansökan: 2023-06-10

Kallelse till intervju skickas löpande

Anställning preliminärt: Snarast efter överenskommelse

Övrigt

Arbetsort: Kungsängen

Upplysningar om befattningen:
Fj Kajsa Lundberg 070 8478967

Information om rekryteringsprocessen
Personalgeneralist Ida Hyppel, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se
 

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Stefan Morin OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Lise-Lott Larsson SEKO

Samtliga nås via: 08-584 540 00


Välkommen med din ansökan senast 2023-06-10. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 maj 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan