Stabsofficer kompetensförsörjning

Om tjänsten

Lockas du av att arbeta med utbildning- och kompetensförsörjningsfrågor i en tid som präglas av tillväxt och där dessa frågor står i centrum? Som KOF (Kompetensförsörjning) inom FM logistik har du en betydelsefull roll för kompetensutvecklingen inom FM strategiska och operativa logistik. Men även en relation till FM taktiska logistiknivå. Som KOF kommer du jobba nära flera verksamheter men i huvudsak mot förbandsförsörjning, förbandsproduktion och förbandsuppföljning i nära samarbete med HR-personal, krigsförbandsansvariga och ledningen.

KOF-befattningen är placerad i Stockholm och är ett stöd till logistikchefen.

Om Försvarsstaben
Den 1 januari 2023 inrättas Försvarsstaben vid Försvarsmaktens högkvarter, i syfte att på ett mer effektivt sätt kunna leda Försvarsmakten i en period av omfattande tillväxt. Försvarsstaben stödjer överbefälhavaren med att handlägga och bereda ärenden på militärstrategisk nivå, samt säkerställer att beslut som fattas av myndighetens ledning effektueras, följs upp och återrapporteras.

På logistikavdelning (LOG) vid Försvarsstabens stödenhet pågår dagligen ett arbete med att utveckla, stödja och följa upp våra tre förband, Försvarsmedicinskt Centrum (FömedC), Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) och Försvarsmaktens logistik (FMLOG). Dessa tre förband utbildar, utvecklar samt skapar förutsättningar för övriga försvarsmakten förband och organisationsenheter att verka.

Verksamhetens organisatoriska koppling är under utveckling och expansion med målbilden 2035 och eventuellt kommande Nato-medlemskap vilket innebär ytterligare en dimension och möjlighet att påverka.

Om tjänsten och huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten är placerad på plansektionen som består av civila och militära medarbetare. Dina kollegor är specialister och generalister inom sina områden där de arbetar både internt inom avdelningen och externt för logistiken. KOF samarbetar främst med övriga HR-befattningar och krigsförbandsansvariga (KFA). Som KOF arbetar du med det kort- och långsiktiga kompetensförsörjningsarbetet för FM logistik på operativ och strategisk nivå vilket innebär en vardag med många kontaktytor som förband, FST, FHS, Rekryteringsmyndigheten, skolor och centra. Exempelvis innebär det att säkerställa logistikens behov avseende utbildningsplatser och strategiska personalförsörjningsnumerärer omhändertas samt bereds och beslutas. Vi har en spännande tillväxtresa framför oss i logistiken där behovet av en driven, relationsskapande och nyfiken KOF är avgörande för vår fortsatta tillväxt!

Tjänsten innebär exempelvis ansvar för ett antal huvudområden:

 • Leda och koordinera arbetet med kompetensförsörjning inom logistikområdet på kort och lång sikt mot många olika kontaktytor
 • Representera Logistikfunktionen i utveckling av personalförsörjningssystemet
 • Representera Logistikfunktionen vid centrala antagningsnämnder
 • Delta i utvecklingen av FM befattnings- och organisationsstruktur
 • Stödja stridskraftsavdelningen i personalfrågor
 • Handlägga ärenden inom ramen för logistikstridskraftsavdelningens arbete

KRAV
Kvalifikationer

 • Officer OF-3 alt. OR-8 är välkommen att söka
 • God insikt i logistik och logistikförbandens verksamhet
 • Tjänstgjort på OrgE stab/Krigsförband på minst bataljonsnivå
 • Kunskap om FM skolsystem och personalförsörjningssystem
 • Mycket goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är tydlig, driven och prestigelös. Du är ansvarsfull, noggrann, strukturerad, serviceinriktad och har lätt att utrycka dig i tal och skrift. Du är en god relationsbyggare som inger förtroende, har ett coachande förhållningssätt och har en hög integritet och personlig mognad. Du gillar utmaningar och trivs att arbeta utvecklande med organisationen där du ser din roll i helheten, både självständigt och tillsammans med andra. Du har god strategisk förmåga samt god kunskap om och intresse för att vidareutveckla den operativa, såväl som den strategiska verksamheten. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att du skall lyckas och trivas i rollen som KOF.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • FM organisationsstruktur, befattningsregister och befattningsbeskrivningar
 • Kunskap och erfarenhet att jobba med rekrytering
 • Erfarenhet av arbete med utbildningsfrågor
 • Erfarenhet av att jobba på organisationsnivå eller tjänstgöring i HKV eller högre stab
 • God fysisk förmåga

Övrigt
Nivå/Befattning: Officer OF-3 alt. OR-7/8
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträde: Omgående  eller efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
C Plansektionen vid Logistikavdelningen Övlt Fredrik Frykman 073-3293461

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV: Arne Nilsson
SEKO Försvar HKV: Katarina Kruse
Försvarsförbundet, OFR/S HKV: Kjell Tetzlaff
SACO HKV: Camilla Robertsson

Alla kontaktas via växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-12. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 maj 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan