Planeringsofficer

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar. Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en säkrare framtid?  Vi växer och söker nu en planeringsofficer för att stärka upp vårat team!

Om enheten
Tjänsten är placerad vid planeringsavdelningen, G5, regementsstaben
Västernorrlands regemente, I 21, återupprättades under 2022. Förbandet har verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och ansvarar bland annat för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. Här får du möjlighet att vara med om något unikt, pånyttfödelsen av norrlandsinfanteriet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som planeringsofficer vid G5 stöttar du planeringschefen med planering av verksamheten vid regementet. Detta sker huvudsakligen genom att leda arbetsgrupper, sammanställa underlag samt genom skrivande av order.

KRAV
Kvalifikationer

 • Yrkesofficer, OF 3
 • Körkort B
 • Stor erfarenhet av förbandsutbildning och planering
 • God förmåga att kunna skapa orderverk, plandokument och styrdokument samt uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Personliga egenskaper
Du ska vara en lagspelare med god samarbetsförmåga som sätter gruppens reslutat före dina egna. Du har ett högt säkerhetsmedvetande. Har förmåga att vara flexibel och beredd att arbeta under provisoriska förhållanden. Med dig har du en militär yrkeserfarenhet som inneburit flera typer av befattningar. Du har förmåga att arbeta självständigt, se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja. Med det följer att du är noggrann, strukturerad och kan säga ifrån om du tycker att något är fel men samtidigit äga förmågan att genomdriva chefens beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid rekryteringen

MERITERANDE

 • Erfarenhet av FM planeringsprocesser
 • Tidigare tjänst vid stab
 • God förståelse för förbandets årshjul
 • Förarbevis bandvagn och lastbil

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform:                       Tillsvidare. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som inte är  
                                                         anställd i myndigheten. 
Sysselsättningsgrad:                 Heltid
Arbetsort:                                     Sollefteå 
Tillträdesdatum:                         2023-10-01 eller efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen samt rekryteringsprocessen
Paul Sandin

Fackliga företrädare
Patrik Eriksson

Ovanstående kontakpersoner kan nås via FM vxl: 08-788 75 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-08-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 maj 2023
 • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
 • Förband: Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår – I 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-08-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan