Teknisk inhämtare till Signalkontrollsektionen

Om tjänsten


Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Must bedriver underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst för nationella behov. I det senare ligger att följa upp säkerhetshotande aktörer och arbeta med skyddsåtgärder och säkra kommunikationer. Underrättelsetjänsten samlar på regeringens och ÖB:s uppdrag in information som analyseras och delges som underrättelser. Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret vid Must. Signalkontrollsektionen är en del av Säkerhetskontoret. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utifrån ett totalförsvarsperspektiv planera och genomföra inhämtning av information samt analysera och bedöma dess skyddsvärde. Omvärldsbevakning och metodutveckling är en naturlig del av arbetet då teknik och tillvägagångssätt ständigt förändras. Arbetet är omväxlande och innefattar allt från teoretisk problemlösning till mer praktiskt operativt arbete under varierande förhållanden. Tjänsten innebär också nyttjande, vidmakthållande och vidareutveckling av specifikt förmågeområde. 

Du är en person som vill arbeta med avancerade tekniska system, även på andra platser än kontoret och därmed anpassa dig till olika arbetsförhållanden. Kanske arbetar du idag med underrättelsedrivet arbete i FM eller annan myndighet alternativt har sådan bakgrund.

Kvalifikationer

 • Flerårig erfarenhet från underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av planering och inhämtning inom underrättelse- och säkerhetstjänstens område
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet från SF, und/säk-förband, telekrig- eller signalspaning
 • Goda kunskaper inom datakommunikation, nätverk, radiokommunikation och IT-säkerhet
 • Erfarenheter av arbete i IS UNDSÄK
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens IT- och ledningssystem

Personliga egenskaper

 • Mycket god samarbetsförmåga
 • Mycket god social förmåga
 • Hög integritet och gott omdöme
 • Högt säkerhetsmedvetande
 • Initiativförmåga, noggrannhet och ansvarskänsla
 • Nyfiken och kunskapstörstande

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsten är oberoende och öppen att söka för både civila och militära medarbetare. Tillträde snarast. Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. 

Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv ”Teknisk inhämtare SK” i ämnesraden. 

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Ansökan med personligt brev och CV skickas med post till
Försvarsmakten
Must Ledk HR
107 85
Stockholm
Märk din ansökan ”Teknisk inhämtare SK”

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-04. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 maj 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan