Avdelningschef till 1.IT-Försvarsförbandet

Om tjänsten

1.IT-försvarsförbandet (1.ITF) är en del av Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid i cyberdomänen. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningsstödssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter. Då förbandets verksamhet innebär hantering av skarpa insatser kommer du att vara en viktig spelare i att försvara Sverige och stärka vår samlade förmåga inom cyberdomänen. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som avdelningschef hos oss lyder du direkt under förbandschefen och leder, planerar och utvärderar din avdelnings verksamhet. Du tillhör förbandsledningen och arbetar med att utveckla förbandets förmåga, uppfylla målsättningar och vidmakthålla förmåga till rörlighet. Rollen innebär att du kommer ha personalansvar över specialister som arbetar inom IT och logistik. Hos oss kommer du komma till en arbetsmiljö som präglas av öppenhet, är förutsättningsskapande och som ständigt befinner sig i utveckling.

Kompetenskrav

 • Erfarenhet från chefsbefattning med personalledningsansvar
 • Grundläggande IT-förståelse och ett intresse av att fördjupa dina kunskaper inom cyberområdet
 • B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbetsleda militärer och civila specialister
 • Erfarenhet av arbete inom cyberområdet
 • Arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
 • Grundläggande militärutbildning, kombattant eller officersutbildning

Personliga egenskaper
Vi söker efter dig som tycker det är viktigt att skapa tillit och förtroende till dina medarbetare, du är trygg i din roll som ledare och ödmjuk inför de uppgifter du får till dig. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du är flexibel och gillar varierande arbetsdagar, du har en god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och har en hög integritet.

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos 1.IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.  Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: rekryteringsteamet på rekrytering-itf@mil.se

Välkommen in med din ansökan senast den 18 juni. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2311” på din ansökan.

 

Obs. Ansökningsanvisningen nedan är felaktig vi vill ha in den via mailen ovan. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 maj 2023
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan