Chefssekreterare till Amf 4

Om tjänsten

Är du en strukturerad, serviceinriktad och stresstålig person med hög social kompetens och har erfarenhet av att stötta chefer på ledningsgruppsnivå? Då kan detta vara något för dig! Vi lovar dig innehållsrika och intressanta dagar med stor variation där du är med och stöttar regementschefen och regementsledningen för bästa möjliga administrativa support.

Befattningen erbjuder

Som chefssekreterare får du en spännande och utvecklande roll där du blir en del av marinen och Amf 4 med tjänstgöringsort Göteborg. Tjänsten arbetsleds av regementschefen och tillhör regementsstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att ha en viktig roll i att stödja regementschefen i dennes vardag och dina arbetsuppgifter kommer att innebära både en stor bredd och variation. Du har det övergripande ansvaret för att samordna och stödja regementsledningens olika verksamheter, både internt inom Amf 4 och externt vid kontakter med t.ex. andra förband, myndigheter, organisationer och näringsliv. 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • Ansvara för att koordinera och planera personalsamlingar, ledningsmöten, samverkansmöten och andra sammankomster som planeras av regementschefen. 
 • Framställa underlag till möten, exempelvis: kallelser, presentationsmaterial och föra protokoll.
 • Sammanställa och analysera material till rapporter, koordinera, driva och delta i olika typer av projekt. 
 • Agera som övergripande stöd för regementschefen genom att sköta administration såsom kalenderhantering, publicering av riktlinjer, konferensbokningar, resebokningar, hantera fakturor, kontrakt och beställningar, IT samordning/beställning av system, behörigheter och utrustning.

Rollens karaktär gör att det är av yttersta vikt att du har en mycket hög integritet, är professionell, flexibel samt kan arbeta med konfidentiell information.

I rollen ingår även visst stöd till ställföreträdande regementschef och förbandsförvaltare.

KRAV

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning med godkända betyg eller likvärdig utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Dokumenterad erfarenhet av tjänst som innebär chefsstöd
 • Mycket goda kunskaper i MS office
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • B-körkort

Meriterande
 •  Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten
 •  Erfarenhet av att arbeta i SAP/PRIO
 •  Erfarenhet av ärendehanteringssystem t.ex. VIDAR

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven, ansvarstagande, strukturerad och noggrann med målet att alltid leverera högkvalitativt chefsstöd. Du är serviceinriktad med en hög integritet. Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor. I kontakten med andra är du lyhörd och förtroendeskapande. 

För att passa i befattningen bör du trivas i en miljö som kännetecknas av högt arbetstempo, med en blandning av rutinärenden och nya utmaningar. Du har ett lösningsorienterat och prestigelöst förhållningssätt och har lätt för att prioritera bland många arbetsuppgifter samt är bekväm med att ta beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.)

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning Heltid 100 %  med provanställning om 6 månader.
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Tjänsteresor både inrikes och utrikes kan förekomma samt deltagande i övningsverksamhet.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Stabschef Gunnar Hafvenstein, 0706-994831

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Valerie Pilo, amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare:
SEKO  Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se   

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se     

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se  

SACO sacostyr-fomedc@mil.se

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 maj 2023
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Älvsborgs Amfibieregemente - Amf4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan