HR Generalist till I 21

Om tjänsten

På Försvarsmakten har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett säkrare och tryggare samhälle. Vi värnar om våra medarbetare och erbjuder varierade och spännande projekt, utvecklingsmöjligheter, värdeskapande team och inte minst värdesätter vi work-life balance.

Den 16 januari 2022 återetablerades I 21 Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår. Ett nytt regemente med månghundraåriga traditioner i såväl Västernorrland som Jämtland.

Vi är ett regemente med verksamhet på två orter. I både Sollefteå och Östersund utbildar vi värnpliktiga soldater för tjänstgöring i det moderna infanteriet under vår devis "Från fjäll till hav, för försvaret av nedre Norrland".

Under de kommande åren kommer verksamheten att öka successivt i Sollefteå och Östersund. Vi söker därför kontinuerligt nya medarbetare som vill bidra till att bygga det nya infanteriregementet i nedre Norrland.

Om avdelningen G1
G1/ HR avdelningen kommer att växa, idag består sektionen av HR chef, HR Generalist, Värnpliktshandläggare, Värnpliktskonsulent och personalbefäl. G1 arbetar brett med alla förekommande personalrelaterade frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR-generalist hos oss kommer du arbeta brett och varierat. Tillsammans med dina kollegor skapar ni en väl fungerande sektion. Regementet är under uppbyggnad och befinner sig i stark tillväxt.

Som HR-generalist i denna roll arbetar du brett över hela HR-området och är ett stöd till både G1 och våra chefer. Du kommer även att ha egna ansvarsområden med tyngd på rekrytering. Du arbetar självständigt och teambaserat tillsammans med dina HR-kollegor och får möjlighet att driva och delta vid utvecklingsarbeten.

I dina arbetsuppgifter ingår även tre timmars fysisk träning varje vecka.

KRAV
Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom personal/HR eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Mångårig erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete i HR-roll
 • God erfarenhet av rekrytering
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska, i såväl tal som skrift.
 • B-Körkort

Personliga egenskaper
Då I 21 är under uppbyggnad och tillväxt behöver du vara flexibel och strukturerad och beredd på förändring. Du ser helheten och förstår vad som behöver göras och tar egna initiativ.

Som person är du flexibel, initiativtagande och lösningsorienterad och trivs med att arbeta i en organisation under förändring. Du arbetar självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga både inom G1 och inom övriga förbandet. Du är prestigelös och uppskattar variation i arbete genom att blanda administration med utvecklingsarbete och allt däremellan.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet från Försvarsmaktens stödsystem VIDAR/PRIO
 • Erfarenhet av rekryteringsverktyget ReachMee
 • Nuvarande pågående eller tidigare anställning i Försvarsmakten
 • Goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.

Använd gärna också nedan text i mån av plats: För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil tillsvidare anställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Sollefteå
Då vi finns på två orter kan resor förekomma.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
HR Chef Helén Almroth, helen.almroth@mil.se
HR Generalist Gretel Bill, gretel.bill@mil.se

Fackliga företrädare
OFR/O Patrik Eriksson, patrik.7.eriksson@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Jobba civilt i Försvarsmakten - Försvarsmakten (forsvarsmakten.se)

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 maj 2023
 • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
 • Förband: Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår – I 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan