Psykolog till Försvarshälsan Malmen

Om tjänsten

Försvarshälsan är en inbyggd företagshälsovård med Försvarsmakten som uppdragsgivare. Försvarshälsan Malmen ansvarar för företagshälsovård för anställd personal, hälso- och sjukvård för elever och värnpliktiga samt sjukvårdsberedskap vid militära övningar/insatser. 

Försvarshälsan (FH) Malmen behöver nu anställa ytterligare en psykolog, tillsvidareanställning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Psykologens arbete inom Försvarshälsan Malmen innefattar psykosociala arbetsmiljö- och hälso/sjukvårds frågor på individ- grupp och organisationsnivå. Du arbetar utifrån evidensbaserade arbetssätt som stödjer utvecklingen av medarbetare, chefer och verksamheter. Arbetet innebär bl a. stress- och konflikthantering, kris och stödsamtal till såväl anställda som värnpliktiga. Du arbetar konsultativt som stöd till chefer på alla nivåer, för arbetsgrupper och enskilda anställda. Du medverkar även vid rehabiliteringsärenden samt rehabiliteringsutredningar. I arbetet ingår även utbildningsinsatser och utvecklingsarbete. Dessa kan vid behov även ske på annan ort i landet. Du kommer att arbeta i en organisation med om växlande och självständigt arbete samt arbeta i team med Försvarshälsans övriga personal. Tjänstgöring på FH Kvarn i Borensberg ingår även i tjänsten. Tre timmar fysisk träning per vecka ingår i tjänsten.

Kvalifikationer: 

 • Psykolog med minst fem års aktuell och relevant yrkeserfarenhet efter legitimation.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska - i såväl tal som skrift
 • Goda datakunskaper
 • B-körkort. Bilkörning ingår i tjänsten.

Meriterande: 

 • Yrkeserfarenhet av preventivt, promotivt och rehabiliterande arbete inom företagshälsovård.
 • Yrkeserfarenhet av bedömnings- och behandlingsarbete.
 • Kunskap om ledarskap- och organisationsutveckling.
 • Erfarenhet av kris- och /eller katastrofarbete.
 • Genomförd värnplikt och/eller tidigare erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten.
 • Kunskap i arbetsmiljöns lagar och förordningar.

Personliga egenskaper: 

Som person är du drivande, kundorienterad och trivs med att arbeta självständigt men även i team med syfte att stödja arbetsgivaren i arbetet med att skapa en god arbetsmiljö. Trygghet i den egna yrkesrollen och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten liksom god fysisk kondition. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt: 

Tjänsten är i huvudsak förlagd till Försvarshälsans mottagning på Helikopterflottiljen, Linköpins Garnison. Viss tjänstgöring kommer att ske på FH Kvarn.

Arbetstid: 40 h/v, heltidstjänstgöring på dagtid. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Tillträde snarst möjligt eller enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning. Löneanspråk anges i ansökan.

Intervjuer kommer ske huvudsakligen under v. 24.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Psykolog Patrik Rynkowski, tel 0723-88 04 95

Flygläkare Ulrika Woxblom, tel 0723-51 08 63

Verksamhetschef Cecilia Örjansdotter Andersson, 0734-30 39 34

 

Fackliga represententer:

SACO-F

OFRS-S

SEKO

Kontaktas via Växeln tel, 0505-45 10 00

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 maj 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan