K 3 söker fordonsinstruktör till motorskolan

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Som fordonsinstruktör på K 3 arbetar du tillsammans med förbandets övriga fordonsinstruktörer främst med att utbilda garnisonens personal i fordonstjänst på förekommande fordon. Du bidrar också till att utveckla fordonstjänsten inom förbandet och är en viktig del i det trafiksäkerhetsarbete som bedrivs.

 
Om enheten
Befattningen är placerad på Garnisonsenheten och dess motorskola. Garnisonsenheten består av en ledning, motorskola, sjukvårdsskola, simulatoravdelning, idrott- och friskvårdsavdelning, försvarshälsa och  bevakningsavdelning. Motorskolan är den avdelning inom garnisonsenheten som samordnar, genomför och kvalitétssäkrar motorutbildningar utgående från behoven inom garnisonen.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetssuppgifterna är att utbilda på förbandens olika fordon så som t.ex. lätt terrängvagn, snöskoter, terrängbil 14/15/16, tung lastbil samt tung lastbil med släp. Detta antingen i rollen som kurschef, instruktör eller förarprövare beroende på kompetens och erfarenhet.


KRAV
Kvalifikationer
 •  Specialistofficer med godkänd examen lägst OR 6
 •  Fordonsinstruktör tunga fordon d.v.s. med godkänt resultat genomfört FM fordonsinstruktörskurs samt inneha förarbevis.
 •  Förarbevis på något/några av fordonstyperna lätt terrängvagn, snöskoter, terrängbil 14/15/16, tung lastbil och/eller tung lastbil med släp.

Personliga egenskaper

Du är en person som trivs att arbeta i grupp och lösa uppgifter i samverkan och dialog med andra. Du kan agera självständigt utgående från verksamhetens målsättningar och bidrar aktivt till att utveckla verksamheten. Du har ett högt säkerhetsmedvetande och är noggrann vid utförandet av dina uppgifter. Du är flexibel utgående från de krav som ställs på verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE
 
 • Militär trafikinspektör alt. trafiklärare
 • Fordonsinstruktör släpfordon.
 • Specialfordonsinstruktör snöskoter och/eller terränghjuling.

  • Instruktör Hjullastare/Truck/Ledstaplare.
  • Militära tilläggsutbildningar (Avskärmad/ släckt belysning, Bildförstärkare buren, vinschbärgning, terrängkörning hjulfordon, bakgavellyft, Fordonsmonterad kran, rullflaksväxlare).

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 mån provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid

Nivå: Lägst OR6
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Patrik Petersson C GarnE

0505-45 10 00

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Petra Eggen HR-generalist

0505-45 10 00, K3-g1@mil.se

Fackliga företrädare:
OFRO Tomas Ullfjord, SACO Annelee Karlström, OFRS Mikael Ekelund, SEKO Daniel Andersson

Nås via växel 0505 45 10 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-13. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 maj 2023
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Livregementets husarer – K 3
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-06-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan