Inköpscontroller

Om tjänsten

 

Är du intresserad av att arbeta i en stor och välutvecklad inköpsorganisation där du bidrar till ett säkrare Sverige? Då kan denna möjlighet i Sveriges största myndighet vara din nästa spännande utmaning! Vi, Försvarsmakten, försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer!

FMLOG och Inköpsenheten

FMLOG (Försvarsmaktens Logistik) stödjer övriga krigsförband i Försvarsmakten i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till en ökad uthållighet genom planera, anskaffa, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter, transporter och servicetjänster.

Vid FMLOG finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och består av sju avdelningar. Avdelningen Ledningsstöd söker nu en inköpscontroller. Inköpsenheten realiserar upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med intressanta arbetsuppgifter och utveckla dig inom området. Du får möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö. Du får engagerade kollegor och en miljö som främjar lärande. Vi värnar om en kultur där vi lyfter varandra och fördjupar kunskap genom att dela med sig av den.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Inköpscontroller arbetar du med sammanställning, analys, visualisering och rapportering av Försvarsmaktens upphandlings- och inköpsflöden. I arbetet ingår månatlig rapportering till Inköpsenhetens ledningsgrupp. Rollen som Inköpscontroller innebär också att du självständigt eller tillsammans med andra identifierar och implementerar förbättringsaktiviteter inom verksamheten.

KRAV

Kvalifikationer

 • Akademisk examen relevant för rollen som inköpscontroller eller motsvarande kunskap och kompetens inhämtad på annat sätt
 • Erfarenhet både av att arbeta i och av att driva projekt
 • Goda kunskaper i MS Office Power Point och Word samt mycket goda kunskaper i Excel
 • Du har goda kunskaper och ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper

För att lyckas behöver du vara servicefokuserad, initiativtagande och relationsskapande. Vidare kräver rollen att du är prestigelös, uthållig och har förmåga att arbeta med flera saker samtidigt. Du har såväl god detaljförståelse som helhetssyn och är lösningsorienterad i både små och stora frågor. Du har även god förmåga att planera, strukturera och prioritera ditt arbete utifrån verksamhetens föränderliga behov. Rollen ställer krav på integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av att analysera större datamängder
 • Erfarenhet av att effektivisera arbetsprocesser
 • Erfarenhet av arbete som Inköpscontroller
 • Erfarenhet av inköpsverksamhet inom statlig myndighet

Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: Stockholm

Tillträde: snarast, enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:

Jessica Johannesson, Chef Ledningsstöd 070-145 99 65.


Fackliga företrädare, nås via växeln: 0505 - 45 10 00
SEKO Jörgen Stehn
SACO Pernilla Kjellgren

OFR/S Håkan Antonsson
OFR/O Torbjörn Bäckman

Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-06-05. Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida. Din ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV. Det är viktigt att du motiverar varför du passar bra för den här tjänsten.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 maj 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan