1. IT-Försvarsförbandet söker systemanalytiker

Om tjänsten

1.IT-försvarsförbandet (1.ITF) är en del av Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid i cyberardomänen. Vi försvarar Försvarsmaktens ledningsstödssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Du kommer tillhöra vår cyberförsvarsavdelning och sektionen som arbetar med förvaltning av befintliga IT-system. Det dagliga arbetet sker i nära samarbete med operatörer som bedriver verksamhet inom systemen samt med driftorganisationen inom Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Fånga upp verksamhetens behov och kunna hantera dem på ett strukturerat sätt
 • Sammanställa behov över flera förvaltningar och analysera det gemensamma behovet förslå förändringar
 • Jobba övergripande med kravanalys, metodik och uppföljning av kravarbetet
 • Arbeta med kvalitetsäkring av slutprodukterna
 • Arbeta med förvaltning i alla delar, som exempelvis inköp, nyutveckling och förändring av befintliga processer

 

Kompetenskrav

 • Minst fem års arbetslivserfarenhet från liknande roll
 • Kan genomföra verksamhetsanalyser och systemanalyser
 • Har kunskaper inom testmetodik
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

 

Meriterande

 • Erfarenhet att arbeta med IT-säkerhet
 • Arbetat med kravställning vid offentliga upphandlingar
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet
 • Erfarenhet av ackreditering eller certifiering.

 

Personliga egenskaper
Vi ser att du som person gillar att skapa goda samarbeten, vågar ta egna initiativ och drivs av att nå uppsatta mål och resultat. Du kommer arbeta självständigt i team, där du levererar resultat i dina egna uppgifter men har ett större gemensamt mål tillsammans med dina kollegor. För att lyckas i rollen ser vi även att du driver dina arbetsuppgifter framåt, att du gillar att ha struktur och tar egna initiativ när det behövs. Du är noggrann och vill leverera hög kvalité i ditt arbete och trivs med varierande arbetsdagar. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vad vi kan erbjuda
Du tillhör en grupp som är van att ta eget ansvar över sina uppgifter och driva dessa i mål. Dina närmsta kollegor har hög kompetens inom området och detta ger en god möjlighet till kunskapsutbyte. Varje år skapas även en utbildningsplan tillsammans med din närmsta chef med fokus på din kompetensutveckling. Du ges tid, verktyg och möjligheter för att verka inom ditt område och kunna leverera bästa möjliga resultat.

 

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos 1.IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: rekryteringsteamet på rekrytering-itf@mil.se.

Välkommen in med din ansökan senast den 18 Juni. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2312” på din ansökan.

 

Obs. Ansökningsanvisningen nedan är felaktig använd mailen ovan. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 maj 2023
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan