Kommendant till regementsstaben, K 3

Om tjänsten

Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag.


Om avdelningen

Du kommer ingå i övningsavdelningen som är en del av K 3 regementsstab. Vid övningsavdelningen arbetar planeringsofficerare, trafiksäkerhetsofficer, elsäkerhetshandläggare, verksamhetssäkerhetsofficer samt avdelningschef vars gemensamma uppgift är att stötta regementet inom övningsverksamhet etc.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna som kommendant innebär att stödja genomförandet av övningar, utbildningar, främst avseende logistik såsom boende, matbeställningar och fordon. Som kommendant stödjer du även regementets enheter vid genomförande av testverksamhet, idrottstävlingar etc.


KRAV

Kvalifikationer

 • B-körkort (manuell växellåda)
 • Gymnasial examen
 • God datavana och god förmåga att hantera Officeprogrammen
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

 

Personliga egenskaper
För att trivas i tjänsten som kommendant har du förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ, liksom har god förmåga att samarbeta med andra. Tjänsten kan innebära intensivt tempo liksom varierande arbetsuppgifter, därför är det av vikt att du har god förmåga att arbeta strukturerat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE

 • Genomförd och godkänd värnplikt
 • Militärt förarbevis
 • Goda kunskaper inom FM stödsystem VIDAR, PRIO, beställningar (såsom resmat, förplägnad), fakturahantering etc.
 • Kännedom om FM upphandling och inköpsrutiner
 • Genomförd utlandstjänstgöring

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, civil befattning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Övrigt: Vid genomförande av övningar är ofta arbetstiden förlagd till oregelbundna tider och på annan ort.

 

Upplysningar om befattningen
Mj Johan Hellborg, Avdelningschef G7

0505 45 10 00 (växel)

 

Information om rekryteringsprocessen
Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00 (växel)

 

Fackliga företrädare

SEKO, Daniel Andersson

OFR/O, Tomas Ullfjord

OFR/S, Mikael Ekelund

SACO, Annelee Karlström

Samtliga nås via 0505 45 10 00 (växel)

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-05. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 maj 2023
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan