Flygtekniker/Färdmekaniker till Statsflygskvadron (Arlanda), Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Om enheten

Statsflygskvadronens verksamhet utgår från Arlanda flygplats med huvuduppgift att genomföra persontransporter av statschefen och den högsta civila- och militära ledningen. Verksamheten regleras av Statsflygförordningen (SFS 1999:1354). Persontransporterna genomförs med en Gulfstream G-IV (TP 102C) samt en Gulfstream G550 (TP102D) till världens alla hörn. Stasflygskvadronen är en del av förbandet Skaraborgs flygflottilj F 7 samt utgör 75. Statsflygskvadronen i krigsorganisationen med uppgift att vid behov genomföra strategiska flygtransporter.


Verksamheten är dynamisk i sin karaktär, ofta med sena ingångsvärden, där höga krav ställs på säkerhet, sekretess och tillgänglighet. Flygverksamheten genomförs globalt och pågår över hela året utan sedvanliga semesternedstängningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som flygtekniker/färdmekaniker arbetar du med förebyggande och avhjälpande underhåll på fpl 102C (Gulfstream GIV) och fpl 102D (Gulfstream G550). Du kommer verka som färdmekaniker ingående i besättning.

Kvalifikationer 

 • Yrkesofficer
 • Godkänd yrkesofficersexamen
 • Militärt flygteknikercertifikat B1
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
 • B-körkort för manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap och godkänd säkerhets- och registerprövning

Meriterande 

 • Flygteknikercertifikat B1:3 på fpl 102
 •  Utbildad färdmekaniker/tekniker i flygtjänst
 •  C-körkort
 •  God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på engelska

Personliga egenskaper  

Som flygtekniker/färdmekaniker är det viktigt att vara kvalitetsmedveten, tekniskt intresserad och strukturerad då tjänsten ställer höga krav på säkerhet och problemlösning. Då du blir en del i vårt arbetslag som tillsammans ska lösa uppgifter och möta våra höga tillgänglighetskrav
innebär det att du har god samarbetsförmåga. Arbetet kräver även att du kan arbeta självständigt då du ofta får agera ensam i din roll som representant för flygunderhållet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Militär befattning, SO 7.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Arlanda
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse


Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsbefattning.


Arbetstiderna är varierande och kan komma att ändras med kort framförhållning. Tjänstgöring på helger är vanligt förekommande.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Kn Magnus Authén, 070-289 38 82, magnus.authen@mil.se 


Fackliga företrädare: 

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 61 44 00
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0729 - 81 16 59

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-22. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 maj 2023
 • Plats: Sigtuna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan