K 3 söker värnpliktskonsulent till Garnisionsenheten

Om tjänsten

K 3 söker värnpliktskonsulent

Som värnpliktskonsulent på K 3 utgör du en viktig del tillsammans med yrkesofficerarna och övriga teamet kring värnpliktsutbildningen. Du tar tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor ansvara för att de värnpliktiga under sin tjänstgöring får det stöd de behöver för att fullgöra sin utbildning.

Som värnpliktskonsulent är du placerad på Garnisonsenheten i dess ledning varifrån du i samarbete med övriga delar av regementet med ansvar riktat mot de värnpliktiga stödjer utbildningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Värnpliktskonsultentens huvudsakliga arbetsuppgifter är att bedriva förebyggande psykosocialt arbete på förbandet genom att stödja och konsultera befäl inom detta område, samt att ge stödjande motiverande samtal, utan klinisk karaktär, till värnpliktiga.

Värnpliktskonsulenten kan vid behov handleda personal på förbandet, exempelvis utbildningsbefäl, i sociala frågor som inte kan ges i Försvarshälsans regi. Vidare stöttar värnpliktskonsuleten den värnpliktige i samverkan med andra personalgrupper på förbandet samt relevanta externa aktörer i så som: kommun, region, Försäkringskassan och Kammarkollegiet. 

I befattningen ingår ansvar för att hålla ett nära samarbete med Försvarshälsan i frågor som rör ohälsa hos värnpliktiga.

Värnpliktskonsulenten deltar vid granskningsnämnder och är ett psykosocialt stöd till den värnpliktige samt ett stöd till beslutsfattare i sakfrågor.

Då behovet av stöd kopplat till de värnpliktiga varierar under ett utbildningsår, förväntas du även lösa uppgifter kopplat till enhetens övriga uppdrag och det stöd avdelningarna behöver av ledningen.


KRAV
Kvalifikationer

 • Akademisk examen eller motsvarande inom beteendevetenskap, socionom eller annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren anser är lämplig.
 • Erfarenhet av stödjande/motiverande samtal.
 • Goda kunskaper i svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift.
 • B Körkort (manuell växellåda)

Personliga egenskaper

Du har god förmåga att arbeta och driva ditt ansvarsområde självständigt samtidigt som du när så krävs identifierar och tar de kontakter som krävs. Du har lätt för att samarbeta med olika professioner för att uppnå målen med verksamheten och kan skapa goda relationer både på grupp samt individuell nivå. Du är en person som man får förtroende för genom ditt kunnande, din empatiska förmåga samt att du tar ansvar både kopplat till individens behov och organisationens krav.   

MERITERANDE

 • Genomfört militär grundutbildning/värnplikt med godkända betyg.
 • Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet.
 • Erfarenhet av handläggning inom offentlig förvaltning

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Nivå: Civil befattning
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
C GarnE, Patrik Petersson

0505-4510 00

Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist Petra Eggen

0505-4510 00, k3-g1@mil.se

Fackliga företrädare

OFR/O Tomas Ullfjord, SACO Annelee Karlström, OFR/S Mikael Ekelund, SEKO Daniel Andersson

Nås via växel 0505-4510 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 maj 2023
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan