Stabschef till 1.IT-Försvarsförbandet

Om tjänsten

1.IT-försvarsförbandet (1.ITF) är en del av Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid i cyberdomänen. Vi försvarar Försvarsmaktens ledningsstödssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter. Förbandet är ett insatt krigsförband som främst genomför insatsverksamhet men även förutsättningsskapande verksamhet. Hos oss kommer du få möjligheten att vara med och dana en ny förmåga, utveckla cyberförsvarskoncept och verka i en dynamisk miljö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stabschef är din huvuduppgift att leda stabens dagliga verksamhet, du har personalansvar över sektionschefer som i sin tur ansvarar för personalen inom sektionerna. Du stödjer förbandschefen med långsiktig ledning av förbandet och ingår i dennes ledningsgrupp. I rollen ingår att:

 • Prioritera och fördela arbetsuppgifter
 • Leda och samordna arbetet genom möten och extern samverkan
 • Leda framtagande av rapporter, order, planer och övergripande dokumentation
 • Leda personalvårdande åtgärder inom avdelningen
 • Genomföra uppföljande säkerhetssamtal och medarbetarsamtal

 Avdelningen präglas av drivna och självgående medarbetare som lägger stor energi inom sina respektive arbetsområden. För att trivas hos oss ser vi att du har en situationsanpassad och coachande ledarskapsstil. Som person värdesätter du god samarbetsförmåga, lojalitet och ödmjukhet. Du trivs i en flexibel miljö och kan vid behov prioritera om, samtidigt som du har ett strukturerat arbetssätt.

Kompetenskrav

 • OF 3
 • Erfarenhet av stabsarbete
 • B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av personalledning av militära- och civila specialister
 • Erfarenhet från funktioner som cyber, underrättelse- eller säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av insatsledningsprocesser nationellt eller internationellt

 

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos 1.IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: rekryteringsteamet på rekrytering-itf@mil.se 

Välkommen in med din ansökan senast den 28 Juni. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”2310” på din ansökan.

 

Obs. Ansökningsanvisningen nedan är felaktig använd mailen enligt instruktionerna ovan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 maj 2023
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan