Must söker administrativ handläggare till säkerhetsprövningssektionen vid säkerhetskontoret

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som administrativ handläggare är din huvuduppgift att koordinera flödet av registerkontroller inom myndigheten, även sådana som rör säkerhetsskyddad upphandling. Arbetet innebär att du granskar information, begär in-, tar hand om samt expedierar handlingar. En stor del av arbetet genomförs i Försvarsmaktens IT-system. Din uppgift är även att svara på frågor från Försvarsmaktens organisationsenheter och andra myndigheter via mail och telefon, samt sammanställa och strukturera den information som kommer in till sektionen. I rollen ingår även att utbilda andra i registerkontrollprocessen.

Som medarbetare vid sektionen förutsätter vi att du aktivt deltar i arbetet med att utveckla regelverk, rutiner och metoder för Försvarsmaktens säkerhetsprövning. På arbetsplatsen nyttjar vi flextid, med det finns fasta tidpunkter som det dagliga arbetet måste anpassas efter.

Arbetet sker på plats i Försvarsmaktens lokaler, men även arbetsresor inom Sverige ingår i arbetsuppgifterna. Även utlandsresor kan förekomma. I Försvarsmakten ses fysiskt träning och friskvård som en arbetsuppgift.

Kvalifikationer

 • gymnasial utbildning eller högre
 • flerårig erfarenhet som administratör, assistent, registrator eller motsvarande
 • erfarenhet av självständigt arbete med vana att göra prioriteringar, bedömningar och fatta beslut
 • erfarenhet av insamling och sammanställning av information 
 • goda kunskaper i Microsoft Office
 • god förmåga att formulera dig i tal och skrift på svenska

Meriterande

 • erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens IT-system
 • erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller erfarenhet från annan myndighet
 • erfarenhet av arbete med dokumenthantering och sekretess avseende personuppgifter (med stöd av OSL, arkivlagen och dataskyddslagen)
 • arbetat med säkerhetsprövning, registerkontroll och/eller säkerhetsskyddad upphandling
 • erfarenhet av att hålla i utbildningar för små och stora grupper

Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs med administrativa uppgifter, även repetitiva sådana. Du tycker om att arbeta i en roll som kräver en förmåga att kunna göra egna prioriteringar, både på kort och lång sikt, och där du har mandat att fatta egna beslut. Du tycker om att tillhöra ett team, men samtidigt ansvara för självständiga arbetsuppgifter. Du har en god kommunikativ förmåga och trivs i roller där du kan skapa engagemang, goda relationer och kontakter och ansvara för att leda och hjälpa andra. Då utbildning av andra, i både små och stora sammanhang, ingår i arbetsuppgifterna är det viktigt att du känner dig bekväm i en sådan roll.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi söker dig som har ordningssinne, är ansvarstagande, noggrann och strukturerad samt har hög integritet. För att lyckas i rollen krävs att du är flexibel, pedagogisk och besitter förmåga att växla fokus och göra prioriteringar efter verksamhetens behov. Då arbetet präglas av uppgifter med hög sekretess krävs slutligen ett gott omdöme och ett högt säkerhetsmedvetande.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta:
hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”administrativ handläggare” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-06-19. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 maj 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2023-06-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan