Materielområdesansvarig Drivmedelsutrustning

Om tjänsten

 

Har du god kännedom inom området flytande drivmedel och dess hanteringsutrustning och vill vara med och bidra i utvecklingen av försvarsmaktens logistik? Sök dig då till Logistikavdelningen  vid Försvarsstabens stödenhet på Högkvarteret.

Försvarsmakten söker dig som är en driven person som gärna vill ha lite utmaningar för en intressant roll som Materielområdesansvarig (MOA) Drivmedelutrustning. I rollen som MOA ska du utifrån verksamhetens behov leda arbetet med att ta fram kravställningar på materielsystem och drivmedel. I slutändan är du med och verifierar att anskaffade system realiserar kravställt behov. Det innebär att du ansvarar för att styra och kontrollera ditt materielområde och som stöd finns andra aktörer i försvarsmakten som hanterar vidmakthållandet av systemen under dess användning. Tjänsten innebär att leda framtagning av ny drivmedelsmateriel, att säkerställa att materielen fungerar som avsett samt att området möter budget. Du kommer också bli involverad i arbetet med att integrera Försvarsmakten i Nato och se till att utrustningen blir interoperabel enligt Nato standarder. Detta innebär t.ex. att vara med i beredningar kring strategiska frågor som t.ex. vilka drivmedel Försvarsmakten ska använda i framtiden samt bedömning av hållbarhetsaspekter.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med både utveckling och förvaltning av de system och utrustning som behövs för Försvarsmaktens verksamhet vilket innefattar såväl grundorganisationen och krigsorganisationen.   

Förutom spännande arbetsuppgifter och kontinuerlig kompetensutveckling har Försvarsmakten andra attraktiva förmåner. Vi tror på att arbetstrivseln stärks av fysiskt välmående och därför ingår  tre timmar i veckan för träning. Vi arbetar hårt för att nå våra mål men värdesätter också balans mellan arbete och fritid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Bereda ärenden avseende anskaffning, vidmakthållande och avveckling inom materielsystemet till förband och enheter.
 • Bereda beslut om användning (BoA)
 • Leda arbetet med materielsystemets utveckling detta i samverkan med FMV och TVK LOG.
 • Leda det arbetet med informationsinhämtning, sammanställning samt föreslå inriktning inom drivmedelsrelaterade frågor.
 • Planera, implementera och avveckla leveranskedjor för drivmedel 

Att tjänstgöra vid HKV FST STÖD innebär att en del av arbetsveckan kan komma att förläggas utanför Stockholm då det är särskilt viktigt att MOA har god förståelse avseende i vilken miljö utrustningen används.

Tjänsten innebär många resor både inom Sverige och internationellt. .

KRAV

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom teknik, alternativt annan likvärdig utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • God kunskap inom Systems engineering ISO 15288
 • God kunskap inom supply chain management
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Goda engelska språkkunskaper (tal/skrift)

Personliga egenskaper

 • Du behöver ha god förmåga att arbeta både självständigt och samarbeta med andra
 • Du ska kunna leda arbetsgrupper
 • Hög stresstålighet med förmåga att prioritera under press. Det är väsentligt att du har en vilja att lära dig och öka din kunskap för att få förståelse för verksamheten både inom ramen för Försvarsmakten och på detaljnivå.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av att leda projekt.
 • Erfarenhet från tidigare tjänst vid Högkvarteret, FMLOG eller Försvarets materielverk
 • Erfarenhet från arbete inom raffinaderiindustrin, hos drivmedelsleverantör eller fordonstillverkare
 • Genomfört svensk värnplikt
 • Kunskaper om BVKF och ADR.

För att lyckas och trivas behöver du vara både strukturerad och noggrann med förmåga att bygga goda tvärfunktionella relationer. God organisationsförmåga med förmåga att leda och samordna är också egenskaper som kommer att underlätta ditt arbete.

Ibland kan du behöva snabbt byta fokus för att kunna lösa uppkomna uppgifter. Du behöver därför vara flexibel och lyhörd för de behov som framställs, men samtidigt tydlig i din vilja och i dina beslut.

Du har en positiv inställning till Försvarsmakten och delar vår värdegrund.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Tillträde: snarast efter överenskommelse

Arbetsort: Högkvarteret i Stockholm 

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-Specialist Cecilia Nässlander, 072-387 91 45.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Chef HKV FST STÖD LOG MTRL Per Wendel, tel. 08-7887500 (vx).

Fackliga företrädare:

SACO Camilla Robertsson,                                epost: camilla.robertsson@mil.se 

OFR/O Arne Nilsson,                                          epost: arne.nilsson@mil.se  

OFR/S Kjell Tetzlaff,                                           epost: kjell.tetzlaff@mil.se

SEKO Lise-Lotte Larsson,                                   epost: liselott.larsson@mil.se

Samtliga fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-09. Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev.  I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 maj 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan