Systemadministratör Linux och Nätverk till Must

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.


Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must. Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer. Nu söker vi en systemadministratör inom Linux och Nätverk till sektionen för Teknisk inhämtning.

Vår verksamhetsidé

 • Utveckla och använda tekniska sensorer för att indikera hotande verksamhet
 • Utveckla och använda forensiskt korrekta metoder och verktyg för att klarlägga hotande verksamhet utifrån information som kan finnas i tekniska enheter/komponenter
 • Utveckla och använda olika metoder för att motverka hotande verksamhet

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Drift och utveckling av sektionens IT-system
 • Nätdesign
 • Installation och drift av servrar och nätverkstjänster på Linux, Cisco och vissa Windowsbaserade lösningar
 • Arbeta både med virtuella och fysiska miljöer

Kvalifikationer

 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet från tjänst med liknande arbetsuppgifter
 • Mycket goda kunskaper i operativsystemet Linux
 • Goda kunskaper i operativsystemet Windows
 • Erfarenhet av virtualisering
 • Erfarenhet av cisco-produkter

Meriterande

 • Erfarenhet av ElasticSearch-kluster
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens krypton
 • Kunskap inom programmering/scripting
 • Vana att arbeta i off-line miljöer
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Du har ett stort intresse av ditt yrkesval, det är din livsstil. Du är kunnig inom ditt område men du söker ständigt efter ny kunskap. Du är en person som gillar att jobba i en miljö där det dagligen dyker upp nya utmaningar som du löser antingen på egen hand eller tillsammans med dina medarbetare. Du är den som först räcker upp handen när det gäller att lösa uppgifter, även utanför ditt kärnområde. Du kommer verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Frågor kring rekryteringen eller befattningen skickas till hkv-rekrytering-must@mil.se. Vänligen skriv ”Sysadmin Linux och Nätverk TI” i ämnesraden.

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Övrigt
Befattningen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är civil. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökningsunderlagen postas till:

Försvarsmakten

Must Ledk HR

107 85 Stockholm

Märk din ansökan ”Systemadministratör Linux och Nätverk TI”

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 maj 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan