Handläggare teknisk bokföring flygsäkerhetsmateriel, 2.Helikopterskvadron

Om tjänsten

Är du intresserad av en civil tjänst i Försvarsmakten? Vill du vara med och bygga upp Sveriges krishanterings- och försvarsförmåga? Nu har vi en plats för dig – andra helikopterskvadron rekryterar en teknisk bokförare med inriktning flygsäkerhetsmateriel.
 
Om enheten
Flygsystemsektionen tillhör organisatoriskt andra helikopterskvadron men stödjer alla helikopterskvadroner på Malmen samt även Flygskolan och är en del av flygoperatörens tekniska organisation. Den tekniska organisationen avsvarar för Ledning Fortsatt Luftvärdighet (LFL) som motsvaras civilt av Continuing Airworthiness Management Organisation (CAMO). Sektionen är direkt underställd skvadronschefen och funktionsleds av teknisk chef materielsystem. Sektionen är en viktig del i skvadronens helhet och där du kan bidra med dina erfarenheter.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Som teknisk bokförare är du en del av flygsystemsektionen och ansvarar för att dokumentationsstatus och underhållsplanering följer fastställda procedurer och rutiner. Du kommer även att genomföra teknisk bokföring i driftuppföljningssystemet och i luftfartygshandlingarna, ombesörja registervård och arkivering av luftfartygshandlingar samt medverka vid underhållsplanering. Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att röra flygsäkerhetsmateriel men även andra materielsystem kan komma att bli aktuella.
 
Kvalifikationer
 • Gymnasieexamen 
 • Goda kunskaper i svenska och engelska vad gäller tal och skrift
Meriterande
 • Erfarenhet av flygsäkerhetsmateriel inom försvarsmakten
 • Familiseringskurs flygsäkerhetsmateriel
 • Kännedom i ledning fortsatt luftvärdighet
 • Fenix kurs Beredning, Planering, Avrapportering (BPA)
 • Översiktlig kunskap om flygmaterieltjänst (EMAR M/145)
 • B-körkort
Personliga egenskaper
Du ska vara en strukturerad person för att kunna arbeta med inmatning, arkivering och rättning av handlingar. Du ska också vara kvalitetsmedveten då arbetet är en del av det totala flygsäkerhetsarbetet i Försvarsmakten. Vi ser gärna att du är serviceinriktad med samarbetsförmåga då arbetet innebär att vara i kontakt med flera olika aktörer. Då arbetet är av löpande karaktär måste du vara initiativtagande och självgående i arbetet. Känner du igen dig själv välkomnar vi dig att söka och blir en del i sektionens gemenskap. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.
 
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
 
Övrigt
Tjänsten är civil och en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Du kommer att vara placerad på andra helikopterskvadron med tjänstgöringsort Linköping. Tjänsteresor och beredskap på kvällar och helger kan förekomma. Tillträde efter överenskommelse.
Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.
 
Upplysningar om befattningen
Sektionschef, Fänrik Wilhelm Lombach, tel: 073-254 48 24
Handläggare teknisk bokföring, Susanne Ekstam, tel: 076-834 67 08
 
Fackliga företrädare
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
SECO Hkpflj Urban Hellqvist
 
Samtliga nås via växel på 013-28 30 00
 
Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 12 juni 2023. Den ska innehålla CV, gymnasiebetyg, personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten samt att tre referenser ska bifogas.
 
 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 maj 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan