Planeringsingenjör HKP16, 2.Helikopterskvadron

Om tjänsten

Är du intresserad av en civil tjänst i Försvarsmakten? Vill du vara med och bygga upp Sveriges krishanterings- och försvarsförmåga? Nu har vi en plats för dig – andra helikopterskvadron rekryterar en planeringsingenjör med inriktning HKP16.

Om enheten
Flygsystemsektionen tillhör organisatoriskt andra helikopterskvadron men stödjer alla helikopterskvadroner på Malmen samt även Flygskolan och är en del av flygoperatörens tekniska organisation. Den tekniska organisationen avsvarar för Ledning Fortsatt Luftvärdighet (LFL) som motsvaras civilt av Continuing Airworthiness Management Organisation (CAMO). Sektionen är direkt underställd skvadronschefen och funktionsleds av teknisk chef materielsystem. Sektionen är en viktig del i skvadronens helhet och där du kan bidra med dina erfarenheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som planeringsingenjör är du en del av flygsystemsektionen och initierar, bereder och producerar underhållsplanering för att upprätthålla fortsatt luftvärdighet hos materielsystemet. Till de huvudsakliga uppgifterna hör att bevaka och beställa underhåll, beställa luftvärdighetsgranskningar, delta i framtagning av Tekniska Ordrar (TO) och andra publikationer samt att stödja förbandet med analys av data från driftuppföljningssystemet. Du kommer i huvudsak att arbeta med HKP16 Black Hawk men även andra materielsystem kan komma att bli aktuella.

Kvalifikationer

 • Relevant ingenjörsutbildning (systemingenjör/högskoleingenjör/civilingenjör) eller minimum 4 års erfarenhet av ledning inom flygunderhåll.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska vad gäller tal och skrift.

Meriterande

 • Erfarenhet av HKP16
 • Erfarenhet av ledning fortsatt luftvärdighet
 • Fenix-kurs Beredning, Planering, Avrapportering (BPA)
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna du ställs inför ställer krav på noggrannhet och förmåga att självständigt driva frågor inom eget ansvarområde. Du ska ha fallenhet för samarbete då tjänsten innebär samverkan både inom och utom den egna organisationen. Till det hör att kunna bygga nätverk inom de olika organisationerna du arbetar tillsammans med. Känner du igen dig själv välkomnar vi dig att söka och blir en del sektionens gemenskap. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är civil och en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Du kommer att vara placerad på andra helikopterskvadron med tjänstgöringsort Linköping. Tjänsteresor och beredskap på kvällar och helger kan förekomma. Tillträde efter överenskommelse.
Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

Upplysningar om befattningen
Sektionschef, Fänrik Wilhelm Lombach, tel: 073-254 48 24
Planeringsingenjör, Craig Wilson, tel: 076-213 24 95

Fackliga företrädare
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
SECO Hkpflj Urban Hellqvist
Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 12 juni 2023. Den ska innehålla CV och personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten samt att tre referenser ska bifogas.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 maj 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan