Kommunikatör till I 21:s regementsstab

Om tjänsten

 

Som kommunikatör i Försvarsmakten utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa.

Om enheten

Du kommer att arbeta tillsammans med kommunikationschefen på kommunikationsavdelningen i regemensstaben. Regemensstaben är placerad i Sollefteå. Mycket av arbetet på kommunikatinsabdelningen sker dock i både Sollefteå och i Östersund, därför kommer din huvudsakliga arbetsplats vara vid förbandets detachement i Östersund.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kommunikatör på I 21 kommer du att arbeta med både extern och intern kommunikation. Arbetet är omväxlande med stimulerande utmaningar. Ena dagen kanske du följer verksamheten ute på övningsfältet med din kamera, andra dagen kan det handla om strategiskt kommunikationsarbete kring framtida grupperingsplats för regementet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att följa verksamheten i fält, att skriva artiklar, fotografera och filma för webb, intranät sociala medier etc, att formge annonser och broschyrer, att utveckla våra kanaler på sociala medier samt att ge chefsstöd inom kommunikation.

Mycket fokus på kommunikationsarbetet de kommande åren kommer att ligga på uppförandet av de två nya regementsområden som byggs för I 21 i Sollefteå och Östersund.

Arbetet innebär också kontakt med media och stöd till I 21:s rekryteringsarbete.


KRAV
Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom kommunikation eller kompetens/ utbildning vi bedömer likvärdig
 • Arbetslivserfarenhet av kommunikativt arbete, gärna inom en större organisation
 • Mycket goda kunskaper att ta fram budskap för olika kommunikationsinsatser och ge chefstöd i hur dessa insatser kan genomföras
 • God förmåga att producera och hantera texter och uttrycka dig i skrift på både svenska och engelska
 • God erfarenhet och kunskap om fotografering och bildbehandling, både rörlig bild och stillbild
 • Goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta med sociala medier som kommunikationskanal
 • Goda kunskaper inom grafisk formgivning (gärna i Adobes programvaror)
 • B-körkort

Personliga egenskaper

För att trivas hos oss tror vi att du är en öppen och drivande person som är beredd att arbeta självständigt och ta stort ansvar. Samtidigt är du en lagspelare som inte tvekar att hjälpa dina kollegor när det behövs. Arbetsuppgifterna är varierade och tidsförhållandena ibland korta, vilket innebär att du bör vara flexibel och stresstålig och snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har inget emot att lämna skrivbordet för att följa verksamheten, som pågår dygnet runt, året om i alla väder.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Försvarsmakten är en mansdominerad arbetsplats varför vi gärna ser kvinnliga sökande.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av kommunikationsarbete i Försvarsmakten eller annat arbete i Försvarsmakten som vi bedömer meriterande
 • Godkända betyg från värnplikt, alterantivt GMU eller insatsutbildning

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Sollefteå alternativt Östersund.
Tjänsten är en civil tjänst.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
rekryterande chef, kommuikationschef Erik Löfgren, telefon 073-082 47 81, e-post: erik.n.lofgren@mil.se.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Gretel Bill, e-post: gretel.bill@mil.se.

Fackliga företrädare
Patrik Eriksson, OFRO, nås via vxl 08-788 50 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-12. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 maj 2023
 • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
 • Förband: Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår – I 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan