Utbildningssamordnare Export, Gripen. OR7

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) är sammanhållande för all teknisk utbildning i Försvarsmakten inom samtliga arenor. Luftsystemavdelningen består av 34 medarbetare och genomför teknisk utbildning på samtliga förekommande luftfartyg inom
Försvarsmakten. Du kommer att jobba på Stridsflygsektionen som är en del av luftsystemavdelningen. Här kommer du jobba med frågor av administrativ karaktär mot våra exportåtaganden samt kursverksamhet avseende JAS 39 Gripen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består av att samordna de tekniska utbildningar som ingår i Sveriges exportavtal under FMTS ansvar. Detta genomförs på plats i Halmstad men även genom besök i exportländerna. Du kommer sammarbeta med aktörer från FMV, Flygstabenoch motsvarigheten i exportländer så väl som civila underleverantörer, för att uppfylla de åtaganden som faller inom avtalen. I detta arbete kommer du ha stor möjlighet att bygga egna arbetsrutiner tillsammans med aktörerna inom de olika ansvarsområdena.
Utöver tjänsten som Funktionssamordnare kommer du även att agera som kurschef för våra typutbildningar samt som en länk i sektionens ledningsberedning. Du kommer vara en viktig kugge i ett team som tillsammans skapar kvalitetssäkrad teknisk utbildning på vårt stridsflyg för morgondagens tekniker.

Kvalifikationer
Flygteknisk grundutbildning
God förmåga i det svenska språket, både i tal och i skrift.
Goda kunskaper i det engelska, både i tal och i skrift.
Officersutbildning (militär befattning)
Körkort lägst klass B manuell.

Meriterande
Kunskap om SE-EMAR
Typkurs JAS 39 C/D
Kunskap om stödsystem inom teknisk tjänst och planering,
Erfarenhet inom LFU
Kunskap om FV/HKV


Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra våra arbetsmetoder. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden men även för att lösa olika former av sent uppkomna frågor inom exportverksamhet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i både engelska och svenska samt har en god förmåga att arbeta självständigt. Resor förekommer i tjänsten, både inrikes och utrikes.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Övrigt
Tjänsten är en militär befattning och är en tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.


Befattning är placerad på FMTS i Halmstad. Tillträde enligt överenskommelse.


Förfrågningar om befattningen kan göras till sektionschef Jörgen Hylén på tel 035-266 2334


Fackliga representanter (nås via växel 035-266 2000)
HSOF: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Jansson

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-22. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 maj 2023
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan