3.Hkpskv söker Helikoptertekniker

Om tjänsten

Om enheten

3.Helikopterskvadron i Ronneby är en av Helikopterflottiljens skvadroner och är samlokaliserad med Blekinge flygflottilj (F17). Skvadronens huvuduppdrag är främst inriktad mot sjöoperativ verksamhet vilket innebär ett tätt samarbete med marinen.

314.Flygunderhållskompaniet bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90 och nu söker vi Flygtekniker till 314. Flygunderhållskompaniet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Helikoptertekniker utför du underhåll på Helikopter 14/NH90. Du kommer arbeta med underhållsuppdrag av olika svårighetsgrad. Arbetsuppgifterna innebär linje- och basunderhåll och innefattar såväl felsökning och felavhjälpande underhåll som kalender- och drifttidsunderhåll. Tjänsten omfattar även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter, såsom deltagande i övningar. Du arbetar både självständigt och tillsammans med civil personal från förbandet.

Tjänsten kan innebära flygtjänst om den sökande bedöms lämplig.

Kvalifikationer

Godkänd Specialistofficersutbildning

Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikoptrar eller flygplan

Körkort klass B

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en individ som med yrkesmässig ämneskunskap inom fackområdet visar handlingskraft för din specialistkompetens och skapar en stabil arbetsatmosfär där du stödjer och uppmuntrar andra. Du är bestämd, pålitlig, tar initiativ och ansvar för ditt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • RML behörighet
 • B2 behörighet
 • Besättningsutbildning
 • Typkurs på NH90
 • Körkort klass BE, C och CE

För upplysningar om tjänsten kontakta:

C 314. Flygunderhållskompani, Kn Gabriel Dijkstra, Tel: 076-853 24 85

Fackliga företrädare

OFR/O Hkpflj: Hans Lundgren

OFR/S Hkpflj: Caroline Nilsson

SACO-S Hkpflj: Anneli Helmersson

SEKO Hkpflj: Urban Hellqvist

Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00.

Övrigt

Anställningsform: Heltid

Arbetsort: Ronneby

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Befattningsnivå: Specialistofficer (SO 6 - 7)

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-29. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev. I ditt personliga brev motiverar du varför du är lämpad för tjänsten.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 januari 2024
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan