Sjuksköterskor till Försvarshälsan, K 4 Norrlands Dragonregemente

Om tjänsten

 

Försvarsmakten växer och därför söker Försvarshälsan fler medarbetare – vill Du bli en del av vårt team?

K 4 i Arvidsjaur är ett litet regemente vilket innebär en närhet till allt, såväl inom verksamheten som mellan kollegor. K 4 utbildar, utvecklar och leder jägarförband med kvalificerad förmåga att verka på djupet av fiendens gruppering i en subarktisk miljö.

K 4 söker nu två sjuksköterskor till Försvarshälsan. Vill du vara med och forma en organisation under återuppbyggnad. Lockas du av att arbeta med att skapa förutsättningar för förbandets verksamhet i fred, kris och krig? Då är det här något för dig. Ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete som sjuksköterska i en organisation med ett framåtskridande arbetssätt och en positiv atmosfär. Tillsammans skapar vi förutsättningar för Sveriges försvar.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inom området för hälso- och sjukvård/daglig sjukvård för värnpliktiga ingår att upprätthålla sjukvårdsmottagning för värnpliktiga, identifiera individer som behöver uppföljning, utredning, vård/behandling och/eller rehabilitering av medicinska tillstånd, skador och sjukdomar som är relaterade till tjänstgöringen. Du är ofta den som gör den första medicinska bedömningen innan patienten bokas till annan profession eller vårdnivå.

I ditt dagliga arbete ingår, också som en del i företagshälsovårdsuppdraget, arbete med vaccinationer, hälsoundersökningar och lagstadgade medicinska kontroller i arbetslivet, samt kartläggningar och utbildningsinsatser.

Sjuksköterskan är viktig i upprätthållande av skarp sjukvård och höjd sjukvårdsberedskap i samband med regementets övningsverksamhet, vilket in praktiken vid behov innebär arbete på oregelbundna tider i fältmässiga förhållanden ofta i svårtillgänglig terräng samt tjänsteresor. Därför är också fysisk aktivitet/träning en arbetsuppgift.

 

KRAV

Kvalifikationer

 • Leg sjuksköterska med specialist- eller vidareutbildning
 • Minst fem års yrkeserfarenhet efter legitimation
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift (Svenska/engelska)
 • Goda datakunskaper
 • Körkort lägst B (manuell växellåda)

 

Personliga egenskaper

Som person är du drivande, kundorienterad och trivs med att arbeta som en del i ett team med syfte att stödja en god arbetsmiljö med trivsel och arbetsglädje. Arbetet kräver god förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Trygghet i den egna yrkesrollen och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE

 • Specialistutbildning och erfarenhet inom akut- och olycksfallssjukvård/ambulans, IVA, eller som distriktssköterska.
 • Erfarenhet från rådgivningsfunktion och mottagningsarbete
 • Kunskaper om lindriga idrotts- och belastningsskador, sårskador, psykiska stressreaktioner
 • Erfarenhet av att arbeta i och självständigt driva projekt, hålla utbildningar
 • Genomförd värnplikt, tidigare erfarenhet av tjänstgöring inom Försvarsmakten och/eller utlandstjänstgöring

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid.

Arbetsort: Arvidsjaur.

Civil befattning

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Internutbildning och resor i tjänsten förekommer.

 

Upplysningar om befattningen:

Verksamhetschef Malin Lundqvist Ståhl, tel. 070-336 56 58

Läkare Maria Jansson tel. 072-193 22 31

 

Information om rekryteringsprocessen:

K4 HR, k4-hr@mil.se

 

Fackliga företrädare:

Försvarsförbundet OFR/S: Kristina Stavenor k4-forsvarsforbundet@mil.se

Officersförbundet ONKD: Fredrik Johansson k4-oknd@mil.se

Ovan nås även via FM växel 0505-45 10 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-12. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrlands dragonregemente är ett av Sveriges nya regementen, men med en lång och anrik historia. Förbandet kan agera och verka i alla Sveriges miljöer, där krigsförmågan i den subarktiska miljön är kärnan och specialiteten. Regementets huvudort är Arvidsjaur, vars ödemarksmiljöer och närhet till fjällen ger svåra och utmanande förhållanden för våra soldater att träna i. Läs mer på : www.forsvarsmakten.se/k4

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 maj 2023
 • Plats: Arvidsjaur, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrlands dragonregemente - K 4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan