Utbildningshandläggare SO till Utbildningsavdelningen

Om tjänsten

 

 

Befattningen erbjuder

Försvarsmakten växer. Vill du jobba med att möjliggöra tillväxten i marinen är detta en befattning för dig.

Som handläggare för Specialistofficersutbildningen (SOU) vid Sjöstridsskolan (SSS) företräder du som profilansvarig för marinens inriktning Sjöstrid inom SOU men även Högre specialistofficerutbildningen. Ett spännande och komplext område där du kommer arbeta med produktionsplaneringen i samverkan med samtliga av skolans sektioner med utbildande verksamhet. Du fungerar som skolans samverkans kontakt internt som extern gällande SOU.


Om enheten

Sjöstridsskolan (SSS) lägger grunden till svensk marin förmåga. Fokus för SSS verksamhet är de marina förbandens förmåga till väpnad strid. Detta fokus ska utgöra dimensionerande krav för all utbildning, utveckling och förbandsträning vid SSS, och där det önskade slutläget är ökad tillgänglighet med samtränade marina krigsförband.

Plansektionen samt sektionen för lärande och pedagogisk utveckling bildar utbildningsavdelningen som är en del i chefen för sjöstridsskolans stab. Lokalerna är belägna på Vallgatan i Karlskrona. Som Utbildningshandläggare SO kommer du att arbeta i ett arbetslag om 5-8 medarbetare.

Du kliver in i en unik tillväxt där verksamheten står inför utmaningar och du kommer vara en viktig spelare för att nå våra gemensamt uppsatta mål inom marinen.  


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som profilansvarig, SOU-handläggare arbetar du i huvudsak med planera, inrikta och följa upp specialistutbildning inom marinen löpande och på sikt. Du handlägger även på samma sätt högre specialistofficerutbildning (HSOU) inom marinen. Du samverkar inom försvarsmakten inom ramen för befattningen med HKV, MS, MHS H samt med marinens förband. Utöver detta löper ett flertal utredningsuppdrag inom pågående tillväxt. I arbetsuppgifterna ingår arbete i studieadministrativa system.  Sjöstridsskolan arbetar kontinuerligt med att utveckla sin utbildning och metoder, där du kommer att ingå som en naturlig del. Perioder med hög arbetsbelastning kan förekomma. Du har stor möjlighet att påverka hur du löser dina arbetsuppgifter.

 

KRAV
Kvalifikationer

 • Specialistofficer(SO 6-7)
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Goda datorkunskaper
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Som Utbildningshandläggare trivs du med att, såväl självständigt som tillsammans med andra, prioritera och planera verksamhet samt leda projekt. Du har god samarbetsförmåga, tycker om att ta ansvar, kan planera och driva arbetsuppgifter samtidigt som du jobbar nära kollegor. Du är väl medveten hur du agerar under stress och kan prioritera ditt arbete utefter situation. Du känner dig trygg i att företräda Sjöstridsskolan och Marinen i offentliga sammanhang och kommunicera med såväl stora som små grupper med olika kunskapsnivåer inom sakområdet. Du har god social kompetens, är serviceinriktad och flexibel gentemot såväl interna som externa intressenter. Du är noggrann, säkerhetsmedveten och har hög integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


MERITERANDE

 1. God erfarenhet av att planera, genomföra samt följa upp verksamhet. Både för egna uppgifter och för uppgifter som ska genomföras i projekt med flera deltagare
 2. Kompetens inom utbildningsmodulen i system PRIO
 3. Kompetens inom det utbildningsadministrativa området
 4. Erfarenhet av FM Lärplattform


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Placering: Karlskrona

Tillträde enligt överenskommelse

Individuell lönesättning tillämpas.

Tjänsteresor sker periodvis.

 

 

 

Kontaktpersoner

För upplysningar om tjänsten kontaktar du:

Håkan Holmberg Jönsson, 0706-56 67 29.

För upplysningar om rekryteringsprocessen kontaktar du:

Mikael Johansson 0709- 93 20 91

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Tobias Danielsson
SACO S, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson

Samtliga nås via FM växel 0455-85 000

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-22

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 maj 2023
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan – SSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan