13. Säkerhetsbataljon söker Signalskyddschef

Om tjänsten

   

Om  13. Säkerhetsbataljon

13.Säkerhetbataljonen är ett operativt försvarsmaktsgemensamt krigsförband med hög materiel och personell tillgänglighet som ska kunna verka i hela konflikskalan. Bataljonens huvuduppgift är att upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, terrorism, sabotage och subversion som riktas mot Försvarsmaktens prioriterade skyddsvärden.

Uppgifterna syftar till att attribuera motståndare, reducera effekterna av säkerhetshot mot Försvarsmakten och minska Försvarsmaktens egna sårbarheter. Bataljonen verkar preventivt genom säkerhetsunderrättelsetjänst och säkerhetsskyddshöjande åtgärder.

Vår vision är att 13.Säkerhetsbataljon bryter motståndarens förnekelsebarhet, och skapar förutsättningar för Försvarsmakten att möta varje hot och klara varje utmaning.

Nu söker vi en driven signalskyddschef till bataljonens sambandssektion.

Ditt uppdrag

Som signalskyddschef ansvarar du för att bataljonens krypterade samband. Det är en balans mellan att vara flexibel i att tillmötesgå de behov bataljonen har och samtidigt kunna vara stringent i de regelverk som finns så du stödjer våra enheter på rätt sätt. Mycket fokus ligger på administration och uppföljning då vi är en stor bataljon med många enheter. Du kommer att arbeta nära med vår säkerhetsavdelning och säkchef i incidenthantering.

Kvalifikationer

Yrkesofficer – OR6/OF1

Meriterande

 • Körkort B, förarbevis TGB30/LB/LPTGB
 • Signalskyddschef, nyckeladm, kortadm TAK och teid, signalskyddslärare, LSO/CSO Arana,
 • Erfarenhet från insats, nationell som internationell
 • Tjänstgjort som S6 i större stabsövning
 • Instruktör på följande system: Rakel, ra1512, ra180, LSS mark
 • Emiliaredaktör
 • Tidigare chefsutbildningar inom försvarsmakten
 • Tidigare tjänstgjort som signalskyddschef, säkerhetsofficer eller sambandsofficer

Dina egenskaper

Som bataljonens signalskyddschef kräver det en hög nogrannhet och ett metodiskt sinne för att vara framgångsrik. Din stresstålighet är hög och du kan förmedla dina budskap tydligt för våra medarbetare.

Gemensamt för bataljonstaben är insatsplanering vilket ställer krav på att kunna samarbeta med andra och tillgodose ledningsbehov med rätt lösningar utifrån de verktyg vi har. Din förmåga att söka information bland andra är viktig för att vi ska få den bästa lösningen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform:  Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort Kungsängen
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Lt Martin Hammarström, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se

Information om rekryteringsprocessen:
Personalgeneralist Ida Hyppel, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Stefan Morin OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Lise-Lott Larsson SEKO

 

Samtliga nås via: 08-584 540 00


Välkommen med din ansökan senast 2023-06-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 maj 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan