Administratör/koordinator till Must Säkerhetskontor

Om tjänsten

Nu söker vi Administratör/koordinator med projektledarefarenhet! Arbetet innebär stor variation, frihet under ansvar och många kontaktytor i en viktig och spännande verksamhet. Hos oss ingår du i ett arbetslag av engagerade kollegor med spetskompetens inom ett flertal olika specialområden. 

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas. Underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Must Säkerhetskontor (SÄKK) ansvarar för Försvarsmaktens säkerhetstjänst avseende säkerhetsskyddstjänst, signalskyddstjänst och säkerhetsunderrättelsetjänst.

På Säkerhetskontoret återfinns många skiftande kompetenser som ytterst syftar till att säkerställa skyddet av Försvarsmaktens skyddsvärden. I arbetet förekommer många kontakter med andra delar av Försvarsmakten men även mot andra delar av totalförsvaret samt mot Regeringskansliet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som administratör/koordinator ger du administrativt stöd till chef och ställföreträdande chef för Säkerhetskontoret. Du hanterar och koordinerar chefernas planering samtidigt som du också i samverkan med stabschef planerar och organiserar kontorets möten och konferenser. I arbetsuppgifterna ingår också administration av fakturor, inköp och resor samt andra aktiviteter till stöd för ledningen och kontoret i övrigt. 

Kvalifikationer

 • Godkänd gymnasieexamen.
 • Minst tre års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Mycket goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift.
 • Goda kunskaper i engelska språket, både tal och skrift.
 • Goda kunskaper och aktuell erfarenhet av att arbeta i MS Office (Word, Excel och Power Point).

Meriterande

 • Akademisk utbildning inom för Försvarsmakten relevant område.
 • Erfarenhet av arbete från Försvarsmakten eller annan myndighet.
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med att leda och driva projekt eller uppdrag.

Personliga egenskaper
Arbetets karaktär innebär att du måste ha gott omdöme och vara serviceinriktad, prestigelös och initiativtagande. Arbetet ställer vidare krav på självständighet och integritet. Med anledning av den tillväxt som Försvarsmakten och Must befinner sig i ser vi att du tycker om förändring och växlande arbetstempo. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och personligaförutsättningar.

Övrigt
Arbetsort: Stockholm.
Anställningsform: Tillsvidare som inleds med sex månaders provanställning.
Arbetet sker huvudsakligen på arbetsplatsen.
Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Administratör/koordinator SÄKK” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-06-15. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval kommer ske löpande.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 maj 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan