3.helikopterskvadron söker Administratör

Om tjänsten

Försvarsmakten finns för att skydda Sverige i krig och kris och 3.helikopterskvadron i Ronneby är en viktig del i Sveriges helikopterförmåga. Vårt uppdrag kräver en bred kunskap och som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar.

I staben på 3.helikopterskvadron i Ronneby vill vi utöka vår personalstyrka med en administrativ resurs som är öppen för olika möjligheter där vi tillsammans kan bredda vår kompetensbank ytterligare. Vilken spetskompetens har du?

 

Om enheten:

3.Helikopterskavadron är verksam på Blekinge flygflottilj i Ronneby. Vi är en av fyra skvadroner och tillhör Helikopterflottiljen i Linköping. På skvadronen i Ronneby är vi 175 anställda, både militärt och civilt.

Det är lätt att trivas hos oss! Vi har ett spännande och viktigt uppdrag som vi är stolta över. Vi tar hand om varandra och oss själva genom både individuell träning och gruppträningar. Ett bra fysiskt stridsvärde och en god balans mellan arbete och fritid är framgång för en hälsosam arbetsplats.

 

Om tjänsten:

Staben är Skvadronchefens resurs för planering och ledning av skvadronen och administratörens huvuduppgifter är att stödja ledning och stab med administrativa uppgifter. Försvarsmakten är under starkt tillväxt och arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas över tid. Det betyder att du som administratör har stor möjlighet att påverka din roll, både utifrån stabens behov och dina egna professioner och intressen. Ena dagen för vi protokoll, upprättar och arkiverar handlingar och hjälper till med något personalärende. Nästa dag förbereder vi oss för våra uppgifter i krig och kris och packar stridsutrustning, nödproviant och går ut i fältmiljö.

 

Kvalifikationer:

 • God datorvana och goda kunskaper i Office
 • Gymnasieexamen med godkända betyg
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkort med lägst B-behörighet

 

Personliga egenskaper:

Vi ser gärna att du håller en hög nivå när det kommer till noggrannhet, struktur och att arbeta självständigt. Samarbete och flexibilitet är viktigt för att kunna hålla en god kommunikation och service. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Meriter:

 • Tidigare erfarenhet av arbete inom administration
 • Erfarenhet av IT-systemen SAP/PRIO och VIDAR

 

Övrigt:

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt vår värdegrund. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Upplysningar om tjänsten:

Tjänsten är en civil befattning på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning och Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Arbetsort: Ronneby

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal

 

Frågor gällande rekryteringsprocessen:

Personalhandläggare, Malin Jarleberg.

Rekryterande chef, Jenny Collin Salling.

 

Fackliga företrädare

OFR/O Hans Lundgren

OFRO/S Helena Lemnell

SACO Anneli Helmersson

Seko Urban Hellqvist

 

Samtliga kontaktpersoner nås via växeln 013-28 30 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-16. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 maj 2023
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan