Yrkesinformatör till K 3

Om tjänsten

 

Befattningen erbjuder

Försvarsmakten försvarar Sverige och landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Som yrkesinformatör är du en viktig del i vår strävan att öka förtroendet och visa upp vår verksamhet samt skapa engagemang för anställning i Försvarsmakten.

 

Om sektionen

Som yrkesinformatör är du en i gänget på kommunikationsavdelningen (G9) som ansvarar både för att driva och utveckla attraktions- och rekryteringskommunikationsarbetet samt arbetet med extern och intern kommunikation på K 3. Kommunikationsavdelningen är en del av regementsstaben vars uppgift är att stötta och leda hela regementet.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Gillar du att nätverka, prata med människor och vill inspirera fler att söka sig till Försvarsmakten? Då är tjänsten som yrkesinformatör rätt för dig! Här erbjuds du ett dynamiskt arbete med evenemang, mässor och informationsverksamhet. Din uppgift är att dela med dig av dina egna erfarenheter om vad du upplevt inom Försvarsmakten genom föredrag och dialog. Placeringsort är Karlsborg samtidigt som jobbet innebär mycket resande. Du deltar också under antagningsprövningar på Plikt- och prövningsverket där du stödjer och pratar med de sökande. En annan del av arbetet är att aktivt arbeta med det som kallas för fortsatt engagemang inom Försvarsmakten. Det innebär att du jobbar inåt, internt inom Försvarsmakten mot främst värnpliktiga för att visa vilka delar av Försvarsmakten som kan vara nästa steg för dem.

 

KRAV

Kvalifikationer

B-körkort (manuell växellåda)
Gymnasial examen
God datorvana och god förmåga att hantera Officeprogrammen
Kommunikativ i både tal och skrift
Genomförd och godkänd värnplikt
 

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är utåtriktad och anser dig vara en god ambassadör för Försvarsmakten. Rollen som yrkesinformatör innebär att du behöver vara kommunikativ, tycka om interaktion och har lätt att skapa förtroende hos människor du möter. Du är en lagspelare som också kan ta mycket egna initiativ. Som tjänstgöring i en insatsorganisation krävs god fysisk förmåga samt hög stresstålighet. Vi söker dig som är driftig och gärna bidrar till att utveckla och planera vår verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Meriterande

Erfarenhet av informations-och rekryteringsverksamhet
Erfarenhet av att hålla muntliga presentationer
 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 


Övrigt

Anställningsform: GSSK 6 år
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Augusti 2023 eller enligt överenskommelse

Tjänsten innebär resor samt kvälls-och helgtjänst.


För upplysningar om befattningen kontakta:
Lotta Skarenberg, Kommunikationschef K 3

0505 45 10 00, lotta.skarenberg@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, louise.arnholm@mil.se


Fackliga företrädare:

SACO, Annelee Karlström
OFR/S, Mikael Ekelund
SEKO, Daniel Andersson
OFR/O, Tomas Ullfjord

Samliga nås via 0505 45 10 00 (växel)

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-14. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 maj 2023
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Livregementets husarer – K 3
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-06-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan