K 3 söker biträdande instruktör till Överlevnadsskolan

Om tjänsten

Om avdelningen

Försvarsmaktens överlevnadsskola är en försvarsmaktsgemensam skola som har funktionsansvar för Personnel recovery (PR) och SERE (Survival, Evasion, Resistance, Extraction) inom hela Försvarsmakten.

Personnel recovery  är ett paraplybegrepp som utgör summan av militära, diplomatiska och civila insatser för att undsätta och återintegrera isolerad personal under fred, kris och krig, såväl nationellt som internationellt.

SERE definierar taktik, teknik och procedurer som ger isolerad personal kunskap att överleva i olika miljöer, samt att undgå att bli tillfångatagna om ett sådant hot existerar. Om detta misslyckas ska den isolerade personalen ha kunskap att motstå exploatering, att praktisera uppförandekod och om situationen så medger, fly fångenskapen för att genomföra en egen eller assisterad undsättning och återvända med värdighet.

Skolan bedriver huvuddelen av sin utbildningsverksamhet i Karlsborg men genomför även utbildning på andra platser som exempelvis vinterutbildning i Norrland och öken/djungelutbildning utomlands. Vi har ett stort internationellt kontaktnät och många utländska kursdeltagare.

Vid Överlevnadsskolan arbetar ca 20 personer.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som biträdande instruktör jobbar du med att förbereda inför, serva under och efterberedelser i samband med skolans olika kurser. Vidare kommer du stötta skolans SERE-instruktörer vid utbildning.


KRAV
Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt eller grundläggande militär utbildning med godkända betyg
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Du har en väl utvecklad social kompetens och mognad. Det är av vikt att du kan arbeta framförallt självständigt men också i team. Du är serviceinriktad och noggrann.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Conduct After Capture-Instruktör
 • Förarbevis personbil, minibuss, lastbil
 • Sambandsutbildning
 • Vapenutbildning
 • God datorvana
 • Vana av system PRIO

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär en tidsbegränsad anställning om upp till åtta år, med möjlighet till förlängning till tolv år. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning.

Nivå för befattningen är OR4.

Befattningen är placerad vid Försvarsmaktens Överlevnadsskola, på Livregementets Husarer K 3 i Karlsborg.

Tillträdesdatum

2023-09-01, eller efter överenskommelse.

 

Upplysningar om befattningen kontakta:

Mj Jonas Månsson, C FM Överlevnadsskola, 0505-45 10 00 (växel),

 

Information om rekryteringsprocessen kontakta:  

HR-generalist Olivia Remmerth, 0505-45 10 00 (växel).

Fackliga företrädare

SACO, Annelee Karlström

OFR/S, Mikael Ekelund

SEKO, Daniel Andersson

OFR/O, Tomas Ullfjord

Samliga nås via 0505-45 10 00 (växel)

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 maj 2023
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-06-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan