Sektionschef inom IT-kommunikation till MUST

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vi söker nu en sektionschef till kommunikationssektionen på teknikavdelningen vid Informationshanteringskontoret inom Must. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till en ökad säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina kunskaper.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer vara sektionschef med personalansvar. Sektionen utvecklar, förvaltar och till del ansvarar för drift avseende IT-lösningar för kommunikation-, nätverk- och samverkanslösningar med höga krav på säkerhet. Must är till stor del en kunskapsorganisation som är beroende av sina medarbetare. Som sektionschef på Must ansvarar du för att dina medarbetare har god kompetens med självbestämmande och frihet i arbetet. Du är självklart en förebild för såväl medarbetare som andra chefer.

I arbetsuppgifterna ingår planering, uppföljning, arbetsledning, utveckling av rutiner och arbetssätt. Avstämningar sker löpande med angränsande sektioner och du rapporterar till avdelningschef. Sektionen arbetar i ett processorienterat arbetssätt där du kommer leda fortsatt utveckling. Arbetet är omväxlande och för att lyckas i din roll arbetar du tillsammans med erfarna chefskollegor. I arbetsuppgifterna ingår också att delta och ge stöd till kontorets övriga verksamhet. Beredskapstjänstgöring och resor kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi ställer som krav att du uppfyller följande kriterier:

 • Aktuell erfarenhet av IT-infrastruktur, inriktning nätverk
 • Tidigare erfarenhet av att ha varit chef med personalansvar i minst 5 år
 • Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande
Meriterande för tjänsten är erfarenhet av arbete med:

 • Erfarenhet från att ha arbetat med IT-infrastruktur från Försvarsmakten eller annan myndighet inom totalförsvaret
 • Erfarenhet av säkerhetsarkitektur
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet från arbete inom Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Våra medarbetare har olika bakgrund men med ett gemensamt intresse och kunskap inom IT. Du är ödmjuk och prestigelös och skapar tillit i arbetsgrupper och bland medarbetare. Du är bra på att fånga upp drivkrafter och därigenom skapar hög motivation hos dina medarbetare. Du trivs med att arbeta självständigt men även med att i team anta utmaningar och finna lösningar. Detta innebär god förmåga att både sätta dig in i, och leda, olika verksamheter och tekniska lösningar. Det är också viktigt att vara flexibel för att kunna hantera förändrade förutsättningar. Som person är du trygg i dig själv, har stor integritet och är naturligt säkerhetsmedveten. Du är en nyfiken och kreativ person som kan uppnå ett stort förtroende hos våra uppdragsgivare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Urval kommer att ske löpande. Tjänsten kräver arbete på plats och det finns därmed inte möjlighet till hemarbete. Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt urvalstester.

Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för både civil och militär personal.

Kontakt
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Sektionschef KOM” i ämnesraden.

Fackliga representanter är Anders Markow (SACO-S), Roger Eriksson (OFR/O), Katarina Kruse (SEKO), samt Maria Ekelund (OFR/S). Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-09. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för en befattning hos oss.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 september 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan