Tekniksystemledare luftvärn inom sensor-ledningsområdet

Om tjänsten

 

Arméstaben söker Tekniksystemledare luftvärn inom sensor-ledningsområdet

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor. 

Ovanstående kombinerat med att fortsatt etablera arméstaben som en sammanhållen och sammanhållande kraft gör att arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, utvecklande och dynamiska. Vi är alla lösningsfokuserade och tar våra uppgifter och ansvar med stort engagemang där ALLT för armén är vår drivkraft.

Armén – när och där det avgörs!  

 

Rekryterande sektion

Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark) ingår som en sektion inom Rustningsavdelningen och ansvarar för materielunderhåll och materielnyttjande inom Armén samt att säkerställa att materielen vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar. 

I TVK Mark ingår fem systemdetaljer en av dem är placerad i Halmstad och innehåller Luftvärn och Soldatburna vapen (Lv/SBV).  Det är en fristående enhet i Halmstad Garnison. Luftvärnets del ansvarar för Lv system 103 (PATRIOT), EldE98 (IRIS-T), RBS70-90, EldE23 (BAMSE), RBS97 (HAWK) med tillhörande lednings och sensorsystem. Tekniksystemledare för luftvärnssystem inom resor och lednings uppgift är att tillsammans befintliga tekniksystemledare planera och genomföra materielunderhåll och stödja vidmakthållande för  system inom och angränsande till luftvärnets lednings och sensorsystem.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Tekniksystemledare (TSL) ingår du i en detalj vid TVK Mark och ansvarar för att användare inom Försvarsmakten får rätt materiel, i rätt tid, med rätt status och konfiguration på ett kostnadseffektivt sätt.

 

Du jobbar främst inom följande områden; 

 • Inom Materielunderhåll där planering, fördelning och uppföljning av materielen och bedömer behov av underhåll mm.  
 • Inom Vidmakthållande av de tekniska systemen, syftande till att materielen har rätt status och rätt konfiguration under sin tekniska livslängd. 
 • Inom Teknisk design stödjer Du Teknisk Chef Armé, Detaljchef och Materielsystemledare med bla systemens tekniska prestanda, ändring av konfiguration och sammansättning samt systemsäkerhet vilket görs genom Teknisk Order. 
 • Inom Materielfördelningsområdet där materiel planeras till rätt brukare för nyttjande vid förbanden eller annan verksamhet. 

 

En stor uppgift är också att delta i planeringen och uppföljning av luftvärnets förmågetillväxt samt att stödja vid formella materielmottagande där Försvarsmakten tar emot materiel från Försvarets materielverk (FMV). 

Resor, främst inom Sverige men även utrikes ingår i tjänsten.

 

Kvalifikationskrav

 • Eftergymnasial utbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort manuell

 

Meriterande/önskvärt utan inbördes ordning

 • Arbetat med materiel-, underhåll och teknisk tjänst frågor inom FM 
 • Kännedom om de tekniska systemen inom Lv-området
 • Erfarenhet från förbandsverksamhet i FM
 • Arbetat i FM stödsystem LIFT
 • Är insatt i luftvärnets system med prioritet på sensorer och ledning
 • Kännedom om FM materielförsörjning
 • systemsäkerhetsutbildning

 

Personliga egenskaper

Du som söker har mycket god samarbetsförmåga och är van att hantera många kontaktytor. Du är lyhörd, handlingskraftig och klarar av att arbeta under press. Rätt person är självständig, initiativrik och drivande. Du har en hög social kompetens och har lätt för att bygga ditt kontaktnät.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift och kan självständigt prioritera, planera och organisera ditt arbete.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för befattningen.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Mj Jens Björklund C TVK MARK Halmstad (Lv/SBV) detaljen

Telefon: 0505-45 10 00

Mail: jens.bjorklund@mil.se

 

Fackliga företrädare

OFR/O – Tomas Lahti 

OFR/S – Inge Bäcklin 

Saco-S – Jan B Johansson 

SEKO – Christian Hedberg

Samtliga fackliga företrädare kan nås via FM växel 0505-45 10 00

Villkor

Anställningsformen kräver godkänd säkerhetsprövning.

Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig). Du skall även i perioder räkna med att behöva ha beredskap. 

 

Övrigt

Befattningsnivå: civil

Antal befattningar:  1

Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Halmstad 

Tillträde: 2023-11-01 eller enligt överenskommelse 

 

Sista ansökningsdag

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urvalsprocessen sker löpande.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 18 augusti 2023
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan